Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuts per al pagament del lloguer

L'Agència de l'Habitatge ha obert avui el termini d'aquestes subvencions orientades a població en risc d'exclusió social


Ajuts per al pagament del lloguer

Avui s’ha obert el termini per sol·licitar una subvenció per al pagament del lloguer. Es tracta de subvencions de l'Agència de l'Habitatge per al pagament del lloguer o cessió d'ús d'habitatges o habitacions, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l'accés i la permanència a sectors de població en risc d'exclusió social.

L’ajut s’orienta a persones de 36 anys o més que siguin titulars d’un contracte de lloguer o cessió d’ús que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya i compleixin els requisits de la convocatòria.
 
El termini per presentar les sol·licituds s’inicia el dia 28 de juny de 2022 i finalitza el dia 15 de juliol de 2022. Les sol·licituds es podran presentar electrònicament aquí i presencialment des d’avui. 
 
El període impositiu per acreditar en aquesta convocatòria és el de l’exercici 2020.
Els ingressos computables per a l’obtenció de la subvenció, en relació amb la declaració de l’impost de la renda de les persones físiques (IRPF) de l’exercici 2020, són la quantitat que resulti de sumar els ingressos de la base imposable general (casella 435) i  de  la base imposable de l’estalvi (casella 460), menys el saldo net de la casella 420.
 
Trobareu el detall de la convocatòria en aquest enllaç.