Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès exigeix a la Generalitat que ordeni el tancament immediat de la discoteca Waka

El Consistori es pregunta què més ha de passar perquè la Generalitat actuï


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès exigeix a la Generalitat que ordeni el tancament immediat de la discoteca Waka

 Davant de la nova agressió sexual del passat divendres a la discoteca Waka, la segona en menys de sis mesos, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès vol manifestar el següent:

 

En primer lloc, lamentem profundament el que ha succeït, una nova agressió sexual al nostre poble, que volem lliure de violències. Volem transmetre el nostre suport incondicional a la víctima, i ens oferim per assessorar-la o acompanyar-la. 
 
A Sant Quirze del Vallès rebutgem i condemnem fermament qualsevol tipus d’agressió sexual a les dones, un acte que atempta contra un dels drets humans més fonamentals d’una persona com és la llibertat sexual, i que perpetua la discriminació, les desigualtats i el patriarcat.
 
És intolerable que la Generalitat segueixi permetent una activitat on les agressions sexuals són reiterades. Com a municipi, no tenim la competència per ordenar el seu tancament i són innombrables les vegades que hem demanat a la subdirecció General d’Espectacles Públics i Activitats recreatives que ho faci. 
 
Ens preguntem què més ha de passar perquè l’autoritat competent actuï, quantes més agressions hauran de succeir, quantes menors, noies i dones hauran de viure una situació així en aquesta macrodiscoteca que, per les seves dimensions, no pot garantir la seguretat i integritat de les persones. Segons la Junta de Seguretat Local celebrada el passat 25 de maig, el darrer any, Waka ha concentrat 160 actuacions policials, 46 agressions i 36 detencions, 3 de les quals per violació.

A Sant Quirze no volem que les nostres joves estiguin exposades permanentment al perill, volem que, d’una vegada per totes, s’actuï amb contundència i determinació per vetllar per la seva llibertat i seguretat.
 
Sant Quirze del Vallès diu prou a les agressions sexuals, prou a la violència masclista, prou al patriarcat, prou a l’oci no saludable, prou a les discriminacions de tot tipus.