Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament activa el Pla Bàsic d'Emergència per l'onada de calor i el perill d'incendis és molt elevat

A partir de divendres 15 es preveuen altes temperatures que podrien arribar fins als 42 graus a tot Catalunya


L'Ajuntament activa el Pla Bàsic d'Emergència per l'onada de calor i el perill d'incendis és molt elevat

 L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha activat el  Pla Bàsic d'Emergència Municipal per l’onada de calor davant la previsió de temperatures extremes a partir de demà divendres. L'àrea afectada serà tot el territori català i es preveu que s'allargui fins la setmana vinent, amb temperatures que podrien arribar als 42 graus.

L'Ajuntament recorda que diferents serveis municipals estan a disposició de la ciutadania i disposen d'aire condicionat, com el Casal Serra de Galliners, situat al carrer pintor Vila Puig, o la biblioteca municipal.
Els serveis de Benestar Social faran el seguiment de les persones vulnerables, especialment de les més grans. 

L'Ajuntament recomana evitar sortir a les hores de més calor i hidratar-se bebent molta aigua, malgrat no hi hagi sensació de sed. Tant infants, com embarassades o malalts crònics són els col·lectius que més compte han de tenir en aquests episodis d'altes temperatures. És important també menjar aliments lleugers, a ser possible, rics en aigua. 

Alt risc d'incendi
Les altes temperatures i la manca de pluja fa que hi hagi un alt risc d'incendi forestal. Per això, s'ha activtat el Pla Alfa en nivell 3. L'Ajuntament recomana no fer activitats a la serra de Galliners i, de manera molt especial, el trànsit de vehicles. Si visualitzeu qualsevol columna de fum, truqueu al 112.
 
Podeu trobar més consells per afrontar l'onada de calor aquí: Consells onada calor