Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activat el Pla Alfa per risc d'incendis a Sant Quirze del Vallès

L'Ajuntament demana molta precaució i prevenció davant l’elevat risc d’incendi i l’onada de calor i ofereix el Casal serra de Galliners com a refugi climàtic


Activat el Pla Alfa per risc d'incendis a Sant Quirze del Vallès

 

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès demana a la població molta precaució a partir d’avui divendres per les elevades temperatures previstes. L’onada de calor es preveu que s’allargui fins el dia 25 de juliol, i la sequera acumulada per la manca de pluja fa que la massa forestal tingui un alt risc d’incendi. Més de 200 municipis de Catalunya han activat el Pla Alfa, entre ells Sant Quirze.

Les restriccions en aquesta fase, són les següents:

ES PROHIBEIX

- Circulació motoritzada (excepte veïns i serveis).
- Maquinària agrícola de 12 a 18 hores.
- Obres no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit.
- Ús d'eines com radials a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles.
- Activitats d'educació en el lleure: acampades i rutes.
- Activitats esportives al medi natural.

A banda de les prohibicions amb el Pla Alfa activat, segueixen vigents les mesures de prevenció d’incendis forestals fins al proper 15 d’octubre. Són les següents:
 
- Prohibit llençar objectes encesos, com ara cigarretes; abocar escombraries i restes vegetals i industrials que puguin ser la causa d'inici d'un foc; llançar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc; i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals. Totes aquestes mesures s'apliquen en els terrenys forestals o no poblats d'espècies arbòries i en la franja de 500 metres que els envolta. Els voluntaris de protecció civil informaran durant tot el cap de setmana de les mesures de prevenció a l’entorn natural.
 
Mesures excepcionals onada de calor
Per garantir el benestar dels col·lectius més vulnerables, l’Ajuntament obrirà el Casal Serra de Galliners (C. Pintor Vila Puig, 22)  durant tot el cap de setmana, de les 12 a les 20 h, com a refugi climàtic. Des de Benestar Social i la Policia Local s’està fent seguiment especial d’una quarantena de persones vulnerables. 
Podeu veure també la notícia relacionada amb l’onada de calor aquí: Notícia Onada Calor