Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania ja pot gaudir del nou parc del Complex Esportiu Municipal

El projecte promou el verd urbà com una de les millors estratègies per a reduir la calor urbana.


La ciutadania ja pot gaudir del nou parc del Complex Esportiu Municipal

 La ciutadania ja pot gaudir del nou parc urbà ubicat a l'accés del Complex Esportiu municipal, al carrer del Priorat. El parc permet disposar d'un important espai verd, zones de jocs per a infants d'1 a 12 anys, i espais per al descans, com ara hamaques o taules de pícnic.
Amb aquesta actuació s'ha volgut dotar la zona d'una àrea amb vegetació diversa i on arbres de port gran, com els bedolls i els freixes, puguin crear grans espais d'ombra. També té un paper destacat la vegetació per l’interès florístic, amb espècies arbòries com el cirerer del Japó de floració molt primerenca i vistosa, com es podrà veure a l'hivern, cap al mes de gener, o d'altres arbustives i herbàcies amb flor o petits fruits.
Biblioniu
El parc, a més, disposa d'alguns elements innovadors com el biblioniu, un espai que permet l'intercanvi de llibres i revistes, tant per a ser llegits en els moments d'espera al parc com per a ser enduts a casa o de vacances. La biblioteca municipal aportarà part del material de lectura i les persones interessades també poden col·laborar-hi.
Punt d'autoreparació de bici
Un segon element és el punt d'autoreparació de bicicletes, que es pot obrir amb una moneda de 50 cèntims o un euro, que es retorna quan s'acaba d'usar el servei i permet accedir a un conjunt d'eines i bomba d'aire per a poder fer les petites reparacions i manteniments necessaris per a la bicicleta. Aquest punt es troba al costat del nou aparcament de bicicletes que també s'ha instal·lat en el parc.
Beneficis per la fauna
Les espècies seleccionades són d'interès, algunes per la seva floració i d'altres per la fructificació tardana, possibilitant a nombroses espècies d'ocells típics del nostre entorn com les mallerengues, els pit-roig o els pinsans, , trobar aliment en les èpoques en les que al medi natural escasseja. El projecte també té com a objectiu contribuir a la conservació i proliferació de papallones o abelles.
Més verd, menys calor
L'augment de vegetació a les zones urbanes contribueix a la disminució de l'efecte illa de calor essent una de les millors estratègies per a reduir la calor urbana, especialment en un context d'urbanització, escalfament antròpic i creixent freqüència i intensitat de les onades de calor. Gràcies a aquesta cobertura vegetal, la temperatura de la superfície del sòl es veurà reduïda substancialment entre 2 i 9 °C, alleugerint, per tant, també la sensació de calor dels espais asfaltats i pavimentats.
Biodiversitat i qualitat de vida
Aquest projecte promou un Sant Quirze naturalitzat i més verd, que fomenti la biodiversitat, que sigui més resilient davant dels riscos i impactes del canvi climàtic i on la ciutadania pugui gaudir del contacte amb el verd urbà per tenir una millor qualitat de vida. Les obres han estat executades per l'empresa CAN PIPA SL, amb un cost de 206.319,40 € (IVA inclòs).