Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament habilita el Casal Serra de Galliners com a refugi climàtic

La previsió pel cap de setmana continua sent de temperatures elevades i un alt risc d’incendi


L’Ajuntament habilita el Casal Serra de Galliners com a refugi climàtic

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès habilita de nou el Casal Serra de Galliners com a refugi climàtic durant el proper cap de setmana, per l’avís d’onada de calor emès pel Servei Meteorològic de Catalunya. L’equipament romandrà obert dissabte i diumenge, de 12 a 20 hores, per garantir el benestar dels col·lectius més vulnerables. La Biblioteca municipal Marcel Ayats ha proveït l’espai amb material bibliogràfic, llibres, premsa, revistes i pel·lícules perquè les persones usuàries en puguin fer ús.

Els serveis de Benestar Social i la Policia Local continuen fent el seguiment de les persones vulnerables, especialment de les més grans.

L'Ajuntament recomana evitar sortir a les hores de més calor i hidratar-se bevent molta aigua. Tant infants, com embarassades o malalts crònics són els col·lectius que més compte han de tenir en aquests episodis d'altes temperatures. És important també menjar aliments lleugers, a ser possible, rics en aigua.

El Pla Alfa 3 per risc d’incendi continua activat

Sant Quirze del Vallès segueix entre els més de 200 municipis de Catalunya on es troba activat el Pla Alfa en nivell 3 per altes temperatures i elevat risc d’incendi, el qual estableix determinades mesures restrictives.

 Es prohibeix: 

  • Activitats d'educació en el lleure: acampades i rutes.
  • Activitats esportives al medi natural.
  • Circulació motoritzada en el medi natural (excepte activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables).
  • Activitat agrícola que comporti l’ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores.
  • Obres no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit.
  • Ús d'eines com radials a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles.

A banda de les prohibicions amb el Pla Alfa activat, segueixen vigents les mesures de prevenció d’incendis forestals fins al proper 15 d’octubre. Són les següents:

- Prohibit llençar objectes encesos, com ara cigarretes; abocar escombraries i restes vegetals i industrials que puguin ser la causa d'inici d'un foc; llançar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc; i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals. Totes aquestes mesures s'apliquen en els terrenys forestals o no poblats d'espècies arbòries i en la franja de 500 metres que els envolta. Els voluntaris de protecció civil informaran durant tot el cap de setmana de les mesures de prevenció a l’entorn natural.