Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Viu i Fes Viure donant sang!

El proper 29 d’agost tindrà lloc una jornada de donació a la Patronal


Viu i Fes Viure donant sang!

Amb el lema “Viu i Fes Viure”, el Banc de Sang i Teixits fa una crida a tothom qui pugui donar sang per ajudar a remuntar les reserves de sang.  Tot i que la donació s’ha mantingut en els primers mesos de l’any, les necessitats han augmentat, i ara en fan falta més. Les vacances i la calor compliquen les donacions.

El proper dilluns 29 d’agost, tindrà lloc una nova jornada de donació de sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la col•laboració de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.
 
La donació es realitzarà en un espai habilitat a la Sala Salut Pastor de la Patronal, (C/Barcelona,65), en horari de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores.
 
Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat o trucant al telèfon 935573566.
 
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:
 
  • -Ser major d'edat.
  • -Pesar 50 quilos o més.
  • -En cas de ser dona, no estar embarassada. 
 
Per donar sang no cal estar en dejú.
 
Al web www.donarsang.gencat.cat es poden consultar el lloc més proper on donar sang.
 
Les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang un cop s’ha tornat.
 
Donació de medul·la òssia
 
En totes les campanyes de donació, aquelles persones que tinguin entre 18 i 39 anys, poden registrar-se com a donants de medul·la òssia. Per fer-ho, cal que ho demanin en el moment de l’entrevista mèdica.
En el mateix moment que fan la donació de sang, traure’m un tub extra per analitzar quin tipus de medul·la té el donant i incorporar-lo al registre mundial de donants de medul·la. En cas que sigui compatible amb una persona malalta, el trucarem per avisar-lo si vol fer efectiva la donació de medul·la.