Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recomanacions per a una festa segura

L’Ajuntament posa en marxa un dispositiu per prevenir les agressions sexistes i fomentar les actituds responsables en relació al consum d’alcohol


Recomanacions per a una festa segura

La Festa Major ha de ser una festa responsable i lliure de sexisme i LGTBIfòbia. Un any més l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès activa un servei professional d’informació i acompanyament per a la prevenció i detecció de situacions de violència masclista que es poden produir en espais d’oci nocturn. 

 
En cas de patir o ser testimoni de conductes o agressions sexistes durant la Festa Major, us podeu adreçar als Punts Liles que hi haurà instal·lats a la Masia i al parc de Can Feliu. A la Masia hi serà diumenge 4 de 21 a 0.30 hores, i a Can Feliu, divendres i dissabte, 2 i 3 de setembre, de 22.30 a 5 hores.
 
També hi haurà un Punt Lila itinerant on personal tècnic especialitzat en violències masclistes en els espais d’oci recorreran els diferents indrets de Festa Major durant aquests horaris.
 
Així mateix, us recordem els següents telèfons en cas d’emergència:
 
  • Policia Local 937216868
  • Emergències 112
  • Línia d’atenció a dones en situació de violència 900900120
 
Referent al consum d’alcohol
 
L’Ajuntament també fa una sèrie de recomanacions en relació al consum d’alcohol. L’ideal seria no beure gens d’alcohol. Però en cas de fer-ho, cal tenir en compte els següents consells:
  • Si beus alcohol, menja bé abans de sortir de festa i ves menjant durant la nit.
  • Decideix com tornaràs a casa: la millor opció és tornar a peu, que et vinguin a recollir o amb algun amic o amiga que no hagi begut. Planifica la nit!
  • Beu aigua periòdicament per anar mantenint la hidratació.
  • Si et trobes malament, avisa les persones amb qui et trobes. Si la cosa no millora busca personal de la Creu Roja, la Policia Local o els punts lila.
  • Si beus alcohol fes-ho amb moderació i no barregis. Has de saber posar-te un límit i respectar-lo.
  • Beure al propi ritme i no condicional pel grup (passar d’algunes rondes!)
 
Informació d’interès
 
Cal recordar que no es podrà entrar envasos de vidre en alguns espais. Membres de la Coordinadora de Barraques o personal municipal bescanviaran els recipients de vidre per gots.