Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inaugurades dues exposicions que projecten l’art local

Aquests dies es podran visitar ambdues, la col·lectiva del Grup TT i la que reinterpreta els paisatges de Vila-Puig


Inaugurades dues exposicions que projecten l’art local

Ja es pot visitar l’exposició “Ahir i avui pels paisatges de Vila-Puig” al parc de les Morisques. Ahir a la tarda es va inaugurar aquesta mostra que les entitats Enfocats per la fotografia, Tocats per la cultura i el Club Excursionista han organitzat en col·laboració amb l’Ajuntament, amb l’objectiu de reinterpretar els paisatges del pintor local Joan Vila-Puig, transformats pel pas del temps. Tant el fill del pintor com la resta de la família han seleccionat l’obra pictòrica i la seva localització geogràfica.

 
Durant l’acte d’inauguració d’ahir, Ernest Mallol, d’Enfocats per la Fotografia, va destacar la riquesa que els ha aportat veure com eren els paisatges pintats per l’artista i com han evolucionat. Una oportunitat per fer reflexionar la ciutadania sobre el pas del temps, el canvis per la industrialització, etc.
Per la seva part, Santiago Vila-Puig va destacar la qualitat fotogràfica de les obres, i va manifestat el plaer d’haver compartit temps amb aquesta entitat, tot recordant el seu pare i explicant alguna anècdota.
 
Finalment, l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va convidar tothom a visitar la mostra, en un lloc tan cèntric com el parc, en què durant la festa hi haurà molt moviment de gent. Així mateix, va insistir en la qualitat de l’exposició, tot esperant nous projectes d’aquest col·lectiu.
Aquesta exposició es podrà visitar fins al 31 d'octubre durant l'horari d'obertura del parc.
 
La mostra que també es podrà visitar, però en aquest cas els dies de Festa Major i l’11 de setembre, és la “XI Mostra d’Art i VI mostra temàtica" i l'exposició temàtica “La finestra”. El Grup TT va presentar ahir un recull d’obres realitzades pels socis i sòcies durant l’últim any. En total, les dues mostres oferien un conjunt de més de 40 obres elaborades en olis, dibuixos a carbó i pastel, aquarel·les i acrílics.
Àlex Castro, president del Grup TT, va destacar ahir la importància d’haver assumit aquest repte després dels temps de pandèmia més durs. Ara, inauguren un nou curs amb entusiasme i, tal i com va dir Jordi Alba, també membre de l’entitat, “després de tant de temps sense poder sortir, ara aquestes finestres han permès mostrar a l’exterior el món interior de cadascú”. Una feina que l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras va agrair, així com la col·laboració constant d’aquesta entitat amb el municipi.
 
Podeu veure les fotografies de les dues exposicions en aquest enllaç, i el vídeo aquí.