Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze dona la benvinguda a la Festa Major amb tastet gastronòmic i el ball del fanalet

L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, apel·la al bon veïnatge i al compromís per la sostenibilitat en el seu discurs


Sant Quirze dona la benvinguda  a la Festa Major amb tastet gastronòmic i el ball del fanalet

Centenars de persones van gaudir ahir de l’acte de Benvinguda de Festa Major, celebrat a la plaça d’Anselm Clavé. El tret de sortida el va donar el discurs de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, acompanyada per la resta de regidors i regidores del consistori. Oliveras va apel·lar al bon veïnatge i al suport mutu davant una tardor que es preveu complicada. D’una banda, va fer referència a les dificultats que ha generat el canvi climàtic, marcant-se com a objectius el compromís amb la sostenibilitat i el consum responsable. De l’altra, i no menys important, la crisi de les persones refugiades, una prioritat que l’Ajuntament sempre ha treballat conjuntament amb la plataforma Benvingudes Refugiades, i que ara s’ha intensificat davant la guerra d’Ucraïna. En aquest sentit, va dir, “Sant Quirze del Vallès és poble d’acollida, un fet possible gràcies al suport d’entitats i famílies”.

 
Finalment, el punt i final al seu discurs el va posar l’agraïment a les entitats que fan possible la Festa Major, així com a treballadors i treballadores que es jubilen enguany i que s’han implicat molt en fer possible aquesta festa durant molts anys.
 
L’acte va continuar amb la degustació dels tastets dels restauradors locals: Roman Pizza, El Castellet, Niu del Mussol, Lossum, Pastisseria Mix, Artbo, Gem’s Sweet, i Pa i Punt. Una forma de gaudir de la gastronomia local i compartir conversa, al ritme de la música de la Big Barra Band.
Cal remarcar que el ball del fanalet va posar el punt de llum i tradició a la plaça, amb centenars d’ells encesos, entre grans i petits, tot recuperant una tradició i recordant la celebració de les festes majors de fa molts anys.
 
Exposicions
 
Ahir també es van inaugurar dues exposicions, prèviament a l’acte de Benvinguda de Festa Major. A la Biblioteca Municipal ja es pot veure la mostra “13 mirades i un record... Marcel Ayats”, que sota el comissionat d’Àlex Montfort homenatja Ayats i recull obres d’autors com Jordi Badiella, Jordi F. Fernández, Miquel A. Mercader o el mateix Montfort. Ahir, l'artista Maria Romaní, qui fou companya de creació i de vida de Marcel Ayats, va ser l’encarregada de fer una visita guiada a la mostra, que es podrà veure de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 hores, i dimarts i dijous de 10 a 13 hores. 
 
A La Patronal s’inaugurava també ahir “Passejant pels carrers de les nostres àvies i avis”. El Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze ha organitzat aquesta mostra que permet conèixer, mitjançant fotografies penjades a diferents punts del poble, imatges del municipi anteriors als anys 50, amb les quals l’entitat vol mostrar l’evolució dels diferents espais públics. Una oportunitat per conèixer el Sant Quirze d’abans i fomentar el sentiment identitari i de pertinença.
 
Podeu veure les fotografies dels diferents actes aquí, i el vídeo en aquest enllaç.