Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tradició, música i espectacles protagonitzen el divendres de Festa Major

Malgrat l’estona de pluja, les propostes es van poder desenvolupar amb èxit


Tradició, música i espectacles protagonitzen el divendres de Festa Major

La inestabilitat meteorològica no va impedir ahir el bon funcionament de la Festa Major. Tots els actes, excepte el dels Bastoners de Terrassa, es van poder desenvolupar una vegada la pluja va desaparèixer. La ciutadania va poder gaudir, doncs, de la programació prevista en el marc d’una jornada marcada pels actes més tradicionals.

 
Una tarda familiar
 
Les activitats familiars van obrir la tarda de divendres, tant a la Patronal com a la plaça d’Anselm Clavé. L’espectacle “Univers” d’Engruna Teatre va omplir l’equipament, amb una proposta on la poesia visual i la música en directe van ser les protagonistes.
La pluja de la tarda no va permetre el desenvolupament, per raons de seguretat, de l’actuació dels Bastoners de Terrassa, però sí, tot i que amb una mica de retard, de les actuacions a la plaça d’Anselm Clavé. De fet, “Saltimballa i Cantajuga”, del Gripau Blau, van portar la rumba, l’ska, el folk, blues i fins i tot rock als més petits, en constant interacció amb els infants. L’espectacle es va poder muntar abans de la pluja i sobre un quart de vuit tot estava en marxa amb tanta energia que la plaça es va acabar omplint de gom a gom.
Els va seguir el tradicional Cercavila familiar de la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze, que va arribar fins a la plaça de la Vila. Centenars de persones s’hi van acostar per veure en directe els seus gegants!
 
Versots i correfoc 
 
Acte seguit, la part més crítica i irònica, com és habitual cada any, va arribar de la mà dels versots. Entre altres peticions, els Diables van demanar a l’Ajuntament millores al seu local. Uns versots que van precedir el ball a la plaça i el correfoc infantil. Era la primera vegada que la Colla infantil feia el seu correfoc i va finalitzar-lo amb molt bona nota.
 
Recarregar piles amb fideuà i bona música
 
Ja a darrera hora de la tarda molta gent reservava una taula per la fideuà del vespre. I és que finalment totes les taules ubicades als exteriors de la Masia de Can Feliu es van omplir per gaudir d’aquesta proposta gastronòmica tan tradicional per Festa Major. Un èxit de participació que va precedir un altre gran plat fort de la nit: l’actuació de “La Loca Histeria”. Únics i diferents van entusiasmar un públic entregat en el marc d’un espectacle sense interrupcions amb més de dues hores en directe. Dinamisme, humor i un toc de surrealisme van donar lloc a una experiència irrepetible.
 
Podeu veure les fotografies de la jornada de tarda en aquest enllaç, i les de vespre nit, aquí

Vídeo de les activitats de divendres

 
 
Més festa avui
 
El dissabte ha començat amb la matinal esportiva al parc de les Morisques, amb propostes de totes les modalitats que s’allargaran fins a migdia. També amb l'espectacle familiar d'Ambauka.
 
Aquesta tarda, teatre, cinema, música i foc ompliran els diferents escenaris de Festa Major. Recordeu que podeu consultar la programació al blog festamajor.santquirzevalles.cat, i seguir-la a les xarxes socials amb el hashtag #SQVdeFesta (escriviu-lo com vulgueu: #sqvdefesta, #SQVDeFeSTa…).