Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova la memòria per al canvi de gestió de l’escola municipal de música

També es va donar llum verda als preus públics de l’escola bressol municipal


El Ple aprova la memòria per al canvi de gestió de l’escola municipal de música

El Ple extraordinari celebrat ahir va aprovar la memòria justificativa per al canvi en la forma de gestió de l’activitat de l’escola municipal de música de l’Ajuntament. 

Recordem que el ple de maig d’enguany va acordar iniciar l’expedient per a l’exercici per part de l’Ajuntament de l’activitat d’educació musical i l’anàlisi de les alternatives de modificació de la forma de prestació del servei. Així mateix, es va acordar constituir una comissió d’estudi per elaborar la memòria. 
Ahir, el ple va aprovar aquesta memòria i l’inici de la modificació de les “Normes d’Organització i funcionament del centre”. 
El punt es va aprovar per majoria absoluta, amb els vots a favor de tots els grups, excepte el PSC que es va abstenir.
Abans de l’aprovació del punt l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va remarcar que “a més del control econòmic aquesta gestió directa ens permet fer un projecte adaptable a les necessitats del poble, amb un augment de la capacitat de decisió, el treball en xarxa entre diferents serveis municipals i potenciant una escola que creï noves trajectòries. De fet, es tracta de promoure polítiques de promoció de la cultura des d’un punt de vista d’accés universal, igualitari, amb igualtat d’oportunitats per a tothom. Pensem que el veïnat ha de ser el centre dels serveis i ha de tenir-ne accés directe”.
 
El Ple també va aprovar l’ordenança de preus públics de l’escola bressol municipal. Aquesta ordenança, la 5.7 regularà les quotes del centre que és de gestió directa de l’Ajuntament des de l’any 2021. L’aprovació dels preus públics s’han fet amb les garanties necessàries per assegurar el finançament del servei. Per això, en la determinació de les quotes que formen la tarifa també s’ha considerat les diferents transferències corrents obtingudes per la prestació del servei.
L’ordenança contempla també els beneficis fiscals, és a dir, les exempcions i bonificacions.
El punt es va aprovar per majoria absoluta, amb el suport de tots els grups excepte Junts per Catalunya, que es va abstenir.
 
Podeu veure el Ple en aquest enllaç.