Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Jordi omple Sant Quirze d'activitats culturals, llibres i roses

Sant Quirze del Vallès celebra avui divendres, dia 23 d’abril, la Diada de Sant Jordi. Al llarg de tot el dia, el Parc de les Morisques estarà ple de paradetes de venda de llibres i roses organitzades per les entitats del municipi.


Sant Jordi omple Sant Quirze d'activitats culturals, llibres i roses

Els centres educatius de Sant Quirze també celebren la diada d’una manera molt especial. El CEIP Lola Anglada ha acollit aquest matí l’espectacle de titelles “La Caputxeta Vermella”, a càrrec de la companyia L’estaquirot, adreçat a l’alumnat de P-3 i P-4. Pel que fa als alumnes de p-5 fins a primer de primària, han pogut gaudir de l'actuació de la companyia Marcel Gros al pati exterior del CEIP Purificació Salas.
El parc de les Morisques ha estat un altre dels escenaris d'aquesta data assenyalada. L’amfiteatre del parc ha comptat amb la representació de l’obra “Les meravelles de l’orient”, un espectacle d’actors i titelles de la companyia Pa sucat  adreçat a l’alumnat de 2n, 3r, 4t i 5è de primària de tots els centres educatius del municipi.

També en el recinte de les Morisques, l'alumnat de 6è de primària ha participat en un Circuit d’educació viària i una gimcana. En aquesta activitat, els infants participants han pogut aprendre d'una manera divertida i amena una educació viària correcta que els permetrà ser responsables i evitar accidents per desconeixement i imprudències. Aquesta activitat està organitzada per la Regidoria d'Educació, l’Àrea de Territori, Seguretat Ciutadana i Noves Tecnologies i la Policia Local, amb la col·laboració de Mossos d'Esquadra, Trànsit Sabadell i Bombers Sabadell.

L'agenda festiva de Sant Jordi continua avui al migdia amb el tradicional dinar de Sant Jordi del Casal d'Avis les 14:00 hores, on es lliuraran llibres i roses. Aquest acte també comptarà amb ball.

De 17:00 a 20:00 hores, el Parc de les Morisques acollirà la presentació de les revistes de Sant Jordi i del receptari de cuina elaborats per l’alumnat del Centre de Formació d’Adults Municipal “L’Olivera”.

I, a les 17:30 hores, a l’amfiteatre del Parc de les Morisques es durà a terme l’espectacle musical “Kind os blue”, que anirà a càrrec de la formació “G-,H+” de l’Escola Municipal de Música de Can Barra.

Dissabte al matí serà el torn dels Mandukos, que proposen un Sant Jordi amb ambientació medieval al parc de les Morisques, juntament amb l'Agrupació Rialles de Sant Quirze. La festa començarà a partir de les 9.30 hores, amb l'arribada del drac i els assistents podran participar en una gimcana medieval, un taller d'esgrima i un taller de titelles, entre d'altres.