Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició “Dones trencant barreres” visibilitza testimonis activistes

La mostra ja es pot visitar a l’Espai Maria Mercè Marçal


L’exposició “Dones trencant barreres” visibilitza testimonis activistes

Des d’avui l’Espai Maria Mercè Marçal acull l’exposició “Dones trencant barreres”. Es tracta d’una mostra que visibilitza dones inspiradores de la Mediterrània, dones que trenquen estereotips de gènere en la seva vida diària, per tal de promoure la igualtat a les seves ciutats i comunitats.

La mostra és originària de l’Institut Europeu de la Mediterrània i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Una iniciativa que forma part del projecte “Dones que transformen”, amb l’objectiu d’impulsar ponts i vincles entre les dues riberes de la Mediterrània. Es tracta, doncs, d’una campanya de sensibilització i educació per a la ciutadania global (ECG) que té per objectiu posar en valor les lluites que duen a terme les dones per accedir a espais de participació política i social des d’una mirada transversal feminista i antiracista.
Participem!
 
L’ODS 5 de l’Agenda 2030 estableix entre les seves fites “la participació plena i efectiva de les dones i la igualtat d'oportunitats de lideratge a tots els nivells de la presa de decisions en la vida política, econòmica i pública”.
 
La campanya reconeix aquest repte compartit i estableix un pont entre Catalunya i el Marroc per tal de:
  • Reivindicar les aportacions de les lluites feministes en defensa dels drets humans a les seves comunitats com a element compartit a les dues riberes alhora que divers.
  • Potenciar el dret a la participació social i política de les dones en la seva diversitat i denunciar desigualtats estructurals que vulneren aquest dret.
  • Apropar les realitats diverses de les dones a Catalunya i al Marroc per trencar prejudicis i estereotips de gènere i racistes.
La mostra, que recull el testimoni de deu dones activistes, es pot visitar en horari de l’equipament fins al proper 30 de setembre.