Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze del Vallès edita una publicació amb la Xarxa Ciclista del Municipi

La iniciativa s’inclou a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible


Sant Quirze del Vallès edita una publicació amb la Xarxa Ciclista del Municipi

Sant Quirze del Vallès s’ha sumat a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que se celebra del 16 al 22 de setembre. Una de les iniciatives és la publicació que ha editat la corporació amb la Xarxa Ciclista del municipi, on es dona a conèixer l’actual xarxa de carrils bici del poble, així com els punts d’estacionament i  els de reparació de bicicletes.

 
L’objectiu de la iniciativa és impulsar la mobilitat sostenible i saludable, amb un transport que aporta múltiples beneficis. L’ús de la bicicleta no només fomenta el desenvolupament sostenible, sinó que enforteix l’educació, promou la salut, la tolerància i el respecte mutu, a més de facilitar la inclusió social.
 
Més de 10 quilòmetres de carrils bici i camins ciclables 
 
El municipi compta amb un total de 10,2 quilòmetres ciclables dins del nucli urbà. D’una banda, els carrils bici segregats (3,2 km), que són quatre: un des de la via dels FGC fins a Sabadell; un tram que va des de la ronda d’Arraona, al complex esportiu, fins a l’escola Purificació Salas; un que va del parc de Can Barra al parc del Colomer pel carrer Antoni Gaudí i finalment el lateral del polígon de Can Canals.
 
A aquests carrils s’hi sumen els camins pedalables urbans (7 km) que travessen els principals espais naturals del nucli de Sant Quirze: parc del Colomer, parc de Can Barra i parc de Can Feliu, així com també el lateral de l’autopista per la ronda Santa Julita.
 
A banda dels carrils del nucli urbà, també s’hi sumen els camins pedalables forestals, que són totes les pistes de muntanya.
 
A més, cal remarcar que la xarxa viària principal del municipi restringeix la velocitat de circulació a 30 km/h i, per tant, la bicicleta pot circular per la calçada respectant la normativa de circulació.
 
Pla de mobilitat urbana sostenible
 
Recordem que Sant Quirze del Vallès treballa en un Pla de Mobilitat Sostenible que concreta les línies directrius de com ha de ser la mobilitat al poble durant els propers sis anys. Una eina bàsica per a planificar de manera integrada les diferents xarxes existents. L’objectiu és aconseguir una mobilitat més sostenible i, sobretot, situar al vianant a la part superior de la piràmide de prioritats en els desplaçaments, per sobre dels cotxes.
 
En aquest moments el Pla es troba en la fase de redacció de propostes, després d´un procés de participació amb entitats i ciutadania. Ara, l’Ajuntament ha de consensuar les accions que es materialitzaran. 
 
Bicibús escolar
 
Una altra de les iniciatives sostenibles en marxa i que també recull aquest díptic és la del Bicibús. Aquesta iniciativa de l’AFA de l’escola Onze de Setembre, amb el suport de l’Ajuntament i permet que infants, acompanyats d’adults, puguin desplaçar-se de casa fins a l’escola en bicicleta. 
 
L’objectiu del Bicibús és fomentar uns infants més autònoms, que es desplacen de forma saludable a l’escola. A més, es vol evitar l’ús del transport privat per deixar els nens i nenes a l’escola, amb el que això suposa a efectes de trànsit i aparcament en hores punta a les entrades i sortides dels centres.
 
Moure’s en bicicleta
 
La publicació editada té en compte alguns consells per circular en bicicleta. Es tracta de mantenir-la a punt i no oblidar els elements obligatoris com el timbre, els elements reflectants o el casc. També s’indiquen els punts d’estacionament disponibles en els equipaments del municipi. De fet, els propers dies a l’estació de FGC es disposarà d’un aparcament tancat amb recàrrega elèctrica que facilitarà l'ús combinat de la bici o el patinet amb el tren.  
1 d’octubre, acte central
 
La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible culminarà a Sant Quirze del Vallès amb una jornada el proper 1 d’octubre al matí, de 10 a14 hores. A la zona de l’estacionament dels FGC es posarà un punt d'inspecció tècnica de la bicicleta i un taller de reparacions bàsiques de bicicletes, oberts a tothom qui vulgui, es podran provar les bicicletes elèctriques dels serveis municipals, i també s'exposaran els projectes de les noves connexions i es podran consultar els treballs del Pla director de la bicicleta i de mobilitat sostenible. Tothom qui assisteixi podrà recollir una armilla reflectant per poder utilitzar quan es mogui en bicicleta. 
 
Podeu consultar la publicació en el document pdf relacionat en aquesta notícia.