Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament homenatjarà les víctimes de les riuades del 62

Diumenge 25 tindrà lloc un acte en commemoració del 60 aniversari de la catàstrofe


L'Ajuntament homenatjarà les víctimes de les riuades del 62

El proper diumenge 25 de setembre es commemoren els 60 anys de les riuades. Aquella nit de 1962 un aiguat de proporcions colossals va castigar el Vallès Occidental i va arrasar tot el que va trobar al seu pas en una superfície de 900 quilòmetres quadrats. Els barris de Les Fonts i Los Rosales van ser algunes de les zones més afectades, tot i que els efectes de les riuades i la desolació es van notar pràcticament a tots els municipis de la comarca i en molts altres del Baix Llobregat.

 
En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès commemora diumenge la jornada en homenatge a les víctimes i ho farà en el marc d’un acte a l’entorn de la capella de Santa Rosa, a Los Rosales. Serà a partir de les 18 hores i és obert a tota la ciutadania. La capella acollirà una exposició de fotografies del veí Joan Pere Navarro, cedides per les famílies afectades per la catàstrofe. També es farà una ofrena floral al monòlit a les víctimes ubicat al parc infantil del barri.
 
Una nit fatídica
 
La nit del 25 al 26 de setembre de 1962, després d’una llarga sequera, el Vallès Occidental i en menor mesura l’Oriental i la mateixa capital de Barcelona, va patir la riuada més important de la seva història. Més de 212 litres per metre quadrat van desbordar les conques del Llobregat i el Besòs en tan sols tres hores.
 
Milers de milions, llavors de pessetes, en danys materials, però el més important, les riuades es va endur la vida d’entre 600 i 1.000 persones i milers de ferits. Les poblacions més afectades van ser Terrassa, Rubí, Ripollet, Cerdanyola, Sant Quirze, Sabadell, Mollet, Montcada i Sant Adrià del Besòs. 
 
Val a dir també que gran part de la indústria tèxtil de Catalunya es va veure greument afectada. Es va calcular que les pèrdues van ser de 431 milions i 25 milions del sector no tèxtil.