Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament commemora els 60 anys de les riuades

Una ofrena floral a Los Rosales va centrar l'acte d'homenatge ahir


L'Ajuntament commemora els 60 anys de les riuades

Sant Quirze del Vallès va commemorar ahir el 60è aniversari de les riuades al barri de Los Rosales. L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i de diferents regidors i regidores del consistori, així com de membres de l’Associació de veïns i familiars i persones properes a la catàstrofe de la nit del 25 al 26 de setembre del 62.

En primer lloc, les persones assistents van poder visitar una exposició a la capella de Santa Rosa. Es tracta de fotografies recollides pel veí Joan Pere Navarro, i cedides per les famílies afectades per les riuades. A continuació, l’Alcaldessa va dedicar unes paraules en record de les víctimes i de suport al veïnat del barri, especialment hospitalari i acollidor, amb molt sentit de comunitat, que va haver de patir aquesta desastre natural. 
A continuació, es va fer una ofrena floral al monòlit en record de les víctimes ubicat al parc infantil del barri. Corporació, representants de l’associació de veïns i veïnat van dipositar flors en aquest punt.
Seguiment, es va caminar fins al pont de la riera on es van llençar clavells simbòlics a l’aigua, després que el capellà fes una oració commemorativa.
Podeu veure les fotografies de l’acte en aquest enllaç.
 
Una nit fatídica
 
La nit del 25 al 26 de setembre de 1962, després d’una llarga sequera, el Vallès Occidental i en menor mesura l’Oriental i la mateixa capital de Barcelona, va patir la riuada més important de la seva història. Més de 212 litres per metre quadrat van desbordar les conques del Llobregat i el Besòs en tan sols tres hores.
 
Milers de milions, llavors de pessetes, en danys materials, però el més important, les riuades es va endur la vida d’entre 600 i 1.000 persones i milers de ferits. Les poblacions més afectades van ser Terrassa, Rubí, Ripollet, Cerdanyola, Sant Quirze, Sabadell, Mollet, Montcada i Sant Adrià del Besòs. 
 
Val a dir també que gran part de la indústria tèxtil de Catalunya es va veure greument afectada. Es va calcular que les pèrdues van ser de 431 milions i 25 milions del sector no tèxtil.