Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova les bases per a l'elecció dels integrants del Consell d’Infants

Ahir també es va aprovar provisionalment el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal


El Ple aprova les bases per a l'elecció dels integrants del Consell d’Infants

El Ple ordinari celebrat ahir va aprovar per unanimitat les bases per a l’elecció dels membres del Consell d’Infants de Sant Quirze del Vallès. Aquest nou òrgan esdevindrà un espai de participació amb l’objectiu que nens i nenes col·laborin en la millora del poble a través de les seves idees, opinions i propostes. Hi podrà participar l’alumnat de 5è i 6è de primària del municipi, tant si estudien a una escola del poble com si estan escolaritzats a una altra localitat. 

 
Durant el mes d’octubre s’enviaran cartes informatives a totes les famílies del municipi amb infants en aquests cursos i tota la informació relacionada. També s’hi podran presentar infants escolaritzats a altres localitats. Fins al 26 d’octubre es podran presentar les candidatures mitjançant un tràmit al web municipal que es posarà en marxa la setmana vinent.

Pla Local d’Educació
 
Un altre dels temes aprovats per unanimitat ahir va ser el Pla d’Acció 2022-2024 del Pla Local d’Educació del municipi. Recordem que el Pla es va aprovar el 2018, i el 2019 es va validar el Pla d’Acció. Després, i amb la pandèmia, es van crear unes fitxes d’emergència. Ara, 10 accions defineixen les iniciatives en relació a la infància i l’adolescència al municipi, donant-les suport a nivell social, educatiu i emocional.
 
Bon balanç de comptes
 
La sessió d’ahir va portar a aprovació el Compte General de l’exercici de 2021. El balanç se situa en més de 52 milions d’euros d’actiu i passiu i un bon resultat de tancament. Tal i com va informar el tinent d’Alcaldia de Desenvolupament Econòmic i Hisenda Local, Àlex Brossa, “això denota que el pressupost s’executa i amb bones magnituds. És un bon tancament, s’han complert amb els ingressos del Pressupost i més de 92% de la despesa corrent ha estat executada. . A aquest fet cal afegir que el deute és només del 16%, quan es pot arribar al 110% i, per tant, això és molt positiu”. 
El punt es va aprovar per majoria absoluta, amb els vots a favor de tots els grups excepte el PSC i Junts per Catalunya, que es van abstenir.
 
Aprovació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal
 
També la majoria absoluta del Ple va aprovar provisionalment el POUM. S’hi van abstenir PSC i Junts per Catalunya.
Recordem que l’aprovació inicial es va fer al març de 2019, moment en què es va sotmetre a informació pública durant dos mesos i, també, es va remetre als organismes afectats, tan sectorials com públics, perquè realitzessin els informes necessaris per a la pertinent audiència. El juliol de 2019 es va aprovar la correcció d’errades i omissions. Ara, aquesta aprovació s’haurà de trametre’s a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona per a la seva aprovació definitiva.
 
Altres punts
 
El Ple també va corregir un error en les festes locals, doncs l’Aplec de la Salut és el 15 de maig i no el dia 8 de maig, com s’havia aprovat anteriorment.
Finalment, cal remarcar que per primera vegada ahir va intervenir un veí, fent una pregunta en relació a l’àmbit d’Esports, en finalitzar el Ple, tal i com permet el Reglament Orgànic Municipal en relació a la participació del veïnat als plens.
 
Mocions
 
. Moció presentada per Junts-ERC-AM, i consensuada amb Sant Quirze en Comú i Ciutadans,  a la iniciativa legislativa popular (ILP) del moviment “Regularizaciónya” per una regularització extraordinària de persones migrants a l’Estat Espanyol. Aprovada per majoria absoluta amb els vots a favor de tots, excepte PSC i Junts per Catalunya, que es van abstenir.
 
. Moció presentada per Junts-ERC-AM, transaccionada amb la moció presentada per Junts en relació al traspàs de rodalies RENFE, per exigir inversions pendent si millores al sistema de rodalies. Aprovada per majoria absoluta amb els vots a favor de tots els grups, excepte l’abstenció del PSC.
 
La sessió plenària d'ahir es pot veure en aquest enllaç.