Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Bona acollida de la Festa Major de Les Fonts

Música, actes tradicionals i populars han comptat amb molta participació aquest cap de setmana


Bona acollida de la Festa Major de Les Fonts

El barri de Les Fonts ha celebrat aquest cap de setmana la seva Festa Major. Després de la recepció ciutadana de dijous a la Torre Julià, amb la inauguració d’exposicions, la festa ha continuat amb molt bona acollida. Un dels plats forts va arribar divendres a la nit, quan els Diables de Sant Quirze van oferir un espectacular correfoc pels carrers del barri. Abans, però, xocolatada, exhibició de karate, màsterclass de zuma i una actuació del jovent participant als tallers de Les Golfes Music Lab.

 
Malgrat la inestabilitat del temps, l’únic acte que es va modificar va ser l’Hora del Conte de Rosa Fité, previst al pati de l’escola Pilarín, i que es va acabar fent a Torre Julià.
 
Un altre dels actes destacats de la festa va ser el comiat d’Els Fontins. La pista poliesportiva va acollir un concert del divertit grup de versions Angangas. Amb aquest acte festiu, l’Associació cultural Els Fontins va posar punt i final a la seva trajectòria com a entitat al barri després de molts anys participant activament a la vida social de Les Fonts. Al matí, no van faltar la trobada de puntaires i la inauguració d’una nova font: “La font dels tres amics”, dedicada a tres persones molt vinculades a Les Fonts i ja desaparegudes, Serafí Gázquez, Eduard Montserrat i Artur Travesa. 
 
Ja a la tarda, el Canya Jove de Les Fonts va organitzar una sèrie d’activitats lúdiques per a tota la família a l’escola Pilarín Bayés, La pista poliesportiva va acollir una exhibició de patinatge i el sopar popular de Festa Major.
 
La jornada de diumenge, l’última de Festa Major, va arrencar amb la tradicional cercavila de la Colla Gegantera de Les Fonts i altres colles convidades, que van tornar a ballar pels carrers del barri després dels anys de pandèmia. Al matí, Ride solidària 100x100 Galliners, fira d'artesans i taller de manualitats i jornada de portes obertes de Les Fonts Solidària. 
Al migdia, la pista poliesportiva va acollir la multitudinària demostració gastronòmica de paelles. Just després, Tacón y Bordón i Somriures van oferir els seus balls durant la tarda i un castell de focs va acomiadar al vespre la Festa Major 2022 de Les Fonts.
 
Podeu veure les fotografies de la festa en aquest enllaç.