Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

En marxa els tallers de formació per al Consell d'Infants

L'alumnat de cinquè i sisè escollirà els seus representants a les aules properament


En marxa els tallers de formació per al Consell d'Infants

L’alumnat de cinquè i sisè de les escoles del municipi està rebent aquests dies formació en relació al Consell d’Infants. Es tracta de tallers de participació a les aules que, de la mà d’especialistes de l’empresa Xarxa Consultors, qui dona suport a les activitats relacionades amb el Consell, tenen com a objectiu explicar quin serà el paper dels consellers i consellers en aquest nou òrgan de participació.

 
Ahir va ser el torn de l’alumnat de l’escola Onze de Setembre. A l’aula de sisè, l’especialista va explicar de manera distesa i dinàmica, quins tipus de participació existeixen i, mitjançant jocs i dinàmiques, va explicar aspectes tan rellevants com la presa de decisions, el sentit de l’escolta activa o les consultes. 
Aquestes sessions continuen dijous i divendres, al Pilarín i a El Turonet respectivament, i ja s’han fet al Taula Rodona i al Lola Anglada.
 
Recordem que les famílies amb alumnat en aquests nivells han rebut aquests dies unes cartes informatives sobre la participació al Consell d’Infants. Poden participar-hi els escolaritzats al municipi, que escolliran els seus representants a les escoles. Els escolaritzats a altres localitats podran presentar-se mitjançant aquest tràmit, fins al 26 d’octubre.
 
Quins són els requisits per formar-ne part?
 
Qui vulgui ser conseller/a ha de tenir ganes de debatre i d’aprendre moltes coses sobre el poble. També cal tenir disponibilitat per participar a les sessions del Consell un dimarts o dimecres al mes, de 17 a 18.30 hores, i no han d’exercir cap càrrec de representació escolar. 
Val a dir també que no cal saber res especial per a ser Conseller/a, ni tenir unes habilitats especials, només tenir idees i ganes de participar. Això sí, caldrà l’autorització de la mare, pare o tutor legal.
 
El calendari
 
Entre el 5 i el 14 d’octubre. Tallers a l’aula per a l’alumnat de 5è i 6è a tots els centres.
Entre el 17 i el 28 d’octubre. S’escullen els consellers/es titulars i suplents.
27 d’octubre. Sorteig dels representants no escolaritzats al municipi.
21 de novembre. Constitució del Consell d’Infants.