Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Darrers dies per presentar candidatura al Consell d’Infants

L’alumnat no escolaritzat al municipi pot fer-ho mitjançant un tràmit en línia


Darrers dies per presentar candidatura al Consell d’Infants

El proper 26 d’octubre finalitza el termini per presentar candidatura la Consell d’Infants. Recordem que qui vulgui ser conseller/a ha de tenir ganes de debatre i d’aprendre moltes coses sobre el poble. També cal tenir disponibilitat per participar a les sessions del Consell un dimarts o dimecres al mes, de 17 a 18.30 hores, i no han d’exercir cap càrrec de representació escolar. 

Val a dir també que no cal saber res especial per a ser Conseller/a, ni tenir unes habilitats especials, només tenir idees i ganes de participar. Això sí, caldrà l’autorització de la mare, pare o tutor legal.
 
Els infants escolaritzats a Sant Quirze del Vallès escolliran els representants al consell de les seves escoles. Aquells escolaritzats a altres localitats podran presentar-se com a consellers/es mitjançant aquest tràmit.
 
Qui pot formar-ne part?
 
L’alumnat de 5è i 6è de primària del municipi, tant si estudien a una escola del poble com si estan escolaritzats a una altra localitat.
 
Funcions
 
Els infants podran col·laborar en la construcció, desenvolupament i millora del poble, a través de l’expressió d’idees, reflexions, opinions i propostes amb voluntat transformadora.
 
Recordem que l’Ajuntament posarà en marxa properament el Consell dels Infants, un nou espai de participació aprovat en el darrer ple de setembre i que ja comença a agafar forma. L’objectiu és que nens i nenes col·laborin en la millora del poble aportant les seves idees, opinions i propostes. Per això, ara cal triar-ne els consellers i conselleres.
 
El calendari
  • Entre el 17 i el 28 d’octubre. S’escullen els consellers/es titulars i suplents.
  • 27 d’octubre. Sorteig dels representants no escolaritzats al municipi.
  • 21 de novembre. Constitució del Consell d’Infants.