Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

Uns 400 alumnes participen a la jornada sobre vocacions i gènere

L’Ajuntament va organitzar ahir aquesta iniciativa pionera adreçada a alumnat i famílies


Uns 400 alumnes participen a la jornada sobre vocacions i gènere

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va celebrar ahir 18 d’octubre, les primeres jornades d’orientació i vocacions industrials adreçades a alumnat, famílies i comunitat educativa dels instituts de Sant Quirze.

 
Uns 400 alumnes de 4art d’ESO, 1er de Batxillerat dels instituts Sant Quirze i Salas i Xandri, i alumnat de l’Escola Municipal d’Adults van participar ahir a la sessió “Les vocacions industrials no tenen gènere”. Donat l’elevat nombre de participants, la jornada es va organitzar en dues sessions.
 
L’acte va començar amb el monòleg a càrrec de “Big Van Ciència”, on es va parlar de ciència i indústria, tot despertant inquietuds i donant a conèixer diferents professions a través de l’humor.
L’Alba Muñoz, orientadora de l'Associació Fem Pedagogia i dinamitzadora de l’esdeveniment, va abordar el paper de la indústria 4.0 incidint en l’autoconeixement, en les seves habilitats, i els seus punts forts, entre d’altres aspectes.
 
L’alumnat assistent també va tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà el testimoni de dues noies amb estudis superiors tecnològics: la Núria i l’Amaya, que van compartir amb el jovent els seus inicis, la seva carrera professional, i els seus reptes, tot trencant alguns estereotips sexistes de la seva elecció.
 
També es van posar en joc les Competències Digitals – STEAM,  d’una forma atractiva, intuïtiva i divertida per familiaritzar-se amb les ciències, la tecnologia, l'enginyeria, les arts i les matemàtiques, de la mà de David Pérezdolz, de l'empresa Robotix.
 
La jornada de tarda es va adreçar a famílies i comunitat educativa. L’objectiu va ser donar a conèixer el paper dels orientadors/es i resoldre els dubtes dels pares i mares en donar suport a les decisions dels fills/lles. La ponència de David Codina “No sap què fer! Com podem ajudar els nostres fills i filles?” va posar tots aquests aspectes sobre la taula.
 
L’Ajuntament agraeix la participació de les empreses ABB, Carinsa, Dicomol i On-Off Electromechanics a la taula rodona que va posar fi a la jornada, posant en relleu el que demana el mercat laboral, els reptes que afronten els/les adolescents i les seves famílies en prendre decisions, la formació Dual, la importància de les estades en pràctiques a l’empresa, les dificultats que tenen per contractar personal qualificat.