Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

La ciutadania opina sobre l’Habitatge a Sant Quirze

La jornada participativa de dissabte va posar sobre la taula accions a desenvolupar en aquest àmbit


La ciutadania opina sobre l’Habitatge a Sant Quirze

Una vintena de persones van participar dissabte en la jornada per definir el futur de l’habitatge a Sant Quirze del Vallès. L’Ajuntament va organitzar aquesta sessió per exposar la diagnosi del Pla Local d’Habitatge i continuar així planificant i programant els objectius i les actuacions a desenvolupar en aquesta matèria. Les persones assistents van poder conèixer els resultats d’aquest anàlisi, i a continuació es van dividir en grups per poder abordar les principals preocupacions que ha detectat aquest treball: el lloguer accessible i social, models alternatius al lloguer i la compra, i necessitats d'habitatge per a la gent gran. 

A cada taula, les persones participants van tenir ocasió de debatre i proposar accions a desenvolupar. Els/les participants anaven rotant per les taules de treball i així abordant tots els àmbits exposats.
Podeu veure les fotografies de la sessió en aquest enllaç.
 
Què recull la diagnosi?
A banda dels àmbits que més preocupen la ciutadania i que van centrar les taules de debat i proposta, la diagnosi també recull aspectes com l’evolució de les llars, on cada vegada hi viuen menys persones i on destaca l’augment de les monomarentals i unipersonals. 
Així mateix, també es constata  l’augment del preu de l’habitatge, l’escassa oferta i la pèrdua de la franja d’edat en emancipació cap a altres municipis.
 
Què és el Pla Local d’Habitatge?
Recordem que el Pla Local d’Habitatge és un instrument de planificació reglada recollit a la Llei 18/2007 del Dret a l’Habitatge que detalla els objectius, estratègies i actuacions que caldrà desenvolupar en els propers sis anys per garantir un habitatge digne i assequible a la ciutadania.
 
En quin punt es troba el procés?
Actualment s’ha finalitzat la fase de diagnosi, i es passarà al pla d’acció, amb estratègies i propostes a desenvolupar en aquesta matèria els propers sis anys. La voluntat és garantir un habitatge digne i assequible a la ciutadania.
 
 
Més informació i contacte
Servei d’Habitatge
937216800 Extensió 2103
olh@santquirzevalles.cat