Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Es necessiten persones voluntàries per al Gran Recapte al municipi

Serà els dies 25 i 26 de novembre i cal que s'inscriguin prèviament a la pàgina web


Es necessiten persones voluntàries per al Gran Recapte al municipi

El Banc d’Aliments posa en marxa novament el Gran Recapte aquest 2022. Serà els propers dies 25 i 26 de novembre. 

Recordem que es tracta d’una campanya que, després de 13 edicions, s’ha consolidat com una de les grans fites solidàries de Catalunya. Els gairebé 5 milions d’aliments que s’aconsegueixen permeten proveir les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de tres mesos.
 
Enguany la recollida es farà en un format mixt: torna la recollida física d’aliments i la participació activa del voluntariat. 
Així, els dies 25 i 26 de novembre es recolliran aliments als supermercats i mercats de tot Catalunya, i s’hi afegirà el 27 en aquells establiments que estiguin oberts en diumenge.
Del 25 de novembre al 6 de desembre es podran fer donacions monetàries a a la línia de caixa dels establiments i al web www.granrecapte.com.
 
A Sant Quirze del Vallès hi participen els següents establiments:
Ca la Sita
Coviram
Alcampo
Condis
Bon Àrea
 
Els darrers tres, Alcampo, Condis i Bon Àrea, necessiten de persones voluntàries per recollir els productes. Per fer-ho, cal inscriure’s en aquest enllaç.
 
El Gran Recapte 2021 va recollir a Catalunya més de 3.653.752 € que van ser traduïts a aliments gràcies a les més de 8 mil persones voluntàries presents a més de 3.000 punts de recollida. 
L'any 2021 els Bancs dels Aliments de Catalunya van distribuir 33.683.229 quilos d'aliments que, a través de 674 entitats, van fer arribar a 255.413 persones mensualment. Segons IDESCAT, la taxa de pobresa de la població de Catalunya és del 25,9 %.