Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

El Consell de Poble valida el seu Reglament de funcionament

La sessió d’ahir va donar llum verda al document que ara s’haurà d’aprovar al Ple municipal


El Consell de Poble valida el seu Reglament de funcionament

El Consell de Poble es va reunir ahir, en tercera sessió, per validar el Reglament de funcionament. La sala Salut Pastor de la Patronal va acollir la sessió, presidida per l’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i sots-presidida per la regidora Maria Domingo.

 
El Reglament estableix el funcionament d’aquest òrgan de participació, així com els seus objectius, funcions, organització de les convocatòries i altres aspectes com les votacions. Després d’aquesta primera validació, el document haurà de ser aprovat pel Ple municipal.
 
La sessió d’ahir també va incloure un torn obert de paraules, en què les persones assistents van poder preguntar i consultar diversos aspectes relacionats amb l’actualitat municipal.
 
Finalment, es va acordar la nova sessió del Consell, prevista per al proper 23 de novembre. Recordem que el Consell es reunirà com a mínim dues vegades l’any. La propera convocatòria inclourà l’ordre del dia amb els temes a tractar que les persones integrants del Consell hauran fet arribar prèviament a l’Ajuntament.
 
Recordem que el Consell es  va constituir el passat 15 de juny. Es tracta d’un òrgan de participació i generació de propostes on la ciutadania té un paper rellevant. El caràcter és consultiu i s’hi aborden temes d’especial transcendència per al municipi. A banda de l’Alcaldessa com a Presidenta i la regidora que ocupa el lloc de vicepresidència, l’integren també un membre de cada grup polític; representants de les meses sectorials i d’organitzacions veïnals o altres col·lectius; i persones representatives o compromeses amb la vida del poble. També hi podran intervenir amb veu i sense vot professionals i experts, responsables polítics i tècnics de manera puntual quan els temes a tractar o requereixin, així com representants d’altres administracions.
El Consell es renovarà cada 4 anys des de la seva creació.