Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Celebra Casta-Halloween a Sant Quirze!

Consulta la programació dels propers dies per gaudir al poble de múltiples propostes


Celebra Casta-Halloween a Sant Quirze!

Gaudir de la Castanyada i de Halloween sense sortir del poble és possible, gràcies a les múltiples opcions que Ajuntament, escoles i entitats han organitzat a Sant Quirze del Vallès. Algunes ja s’han celebrat al llarg de la setmana però altres encara formen part de l’agenda dels propers dies festius. Preneu bona nota.

 
Primer, a menjar castanyes
 
En primer lloc, si feu una volta per la rambla de Lluís Companys, al voltant del parc de les Morisques, des d’aquesta tarda fins dimarts 1 de novembre trobareu paradetes de castanyes. Les escoles del municipi celebren aquesta festa i posen les seves paradetes. També ho fan algunes entitats. Una bona ocasió per col·laborar amb l’alumnat mentre gaudiu de la tradició.

Les escoles ho donen tot
 
Les escoles del municipi han organitzat diverses activitats aquests dies. Algunes ja van començar ahir dijous i altres ho fan avui. Així, l’AFA del Purificació Salas vendrà berenar, begudes i manualitats avui a partir de les 15 i fins les 20h a la plaça de l’Amistat. Una forma de recollir fons per a l’alumnat de 6è. A més, ja al vespre a partir de les 20h a l’escola hi haurà un túnel del terror obert a tothom, tot i que només en gaudiran les persones més valentes!
L’AFA del Taula Rodona organitza la Festa de la Castanyada també avui, de 17 a 20h al pati de l’escola. I també un túnel del terror.  Aquest matí fa la festa l’Escola el Turonet.
L’AFA de l’Onze de Setembre ha organitzat per al dia 31 un túnel del terror molt autèntic. Només cal que us hi acosteu de 18 a 24 hores.
 
No apte per a cardíacs! 
 
El Freefighters proposen una activitat no apta per a cardíacs el proper 30 d’octubre. Es tracta d’un Circuit del terror, de 20 a 23 hores a l’Ocruncircuit (antic circuit Scalextric). Una autèntica experiència d’ensurts, sorpreses, corredisses i, sobretot, bon humor, per un preu de 3 euros l’entrada individual i 5 euros si hi aneu en parella.
 
Celebra-ho en anglès! 
 
Una altra activitat és la que proposa Kids&Us, que avui ofereix un taller orientat a infants d’1 a 9 anys amb “Creepy, Crafts i Trick or Treat” a partir de les 17h. També hi haurà túnel del terror en anglès per a nens i adults a partir de 10 anys. 
 
Castanyada a Les Fonts
 
El centre cívic Torre Julià també celebra avui la Casta-Halloween a Les Fonts. Ho faran a partir de les 17 de la tarda.
Per contra, el centre cívic de Can Feliu acollirà aquest vespre una nit jove terrorífica, amb plats temàtics i peli de por.
 
També per als més menuts i els més grans
 
La Biblioteca Municipal organitza avui una Hora del Conte especial, orientada “Castanyes, bolets, carbasses i barrets” per a famílies amb infants de fins a 2 anys.
I l’Associació del Casal d’Avis ho té tot preparat per menjar castanyes i gaudir de playbacks al Casal Serra de Galliners. Avui fan concurs de moniatos i també hi haurà entrepans, panellets i begudes.
 
I no oblideu...
 
Seguiu totes les propostes que ha organitzat el Servei de Joventut Canya Jove als seus comptes d’Instagram! https://www.instagram.com/canyajove/ i https://www.instagram.com/canyajove_lf/
 
Taller per aprendre a torrar castanyes
 
El Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze del Vallès (GIHSQ) i l'Ajuntament organitzen, com es tradició, un taller per aprendre a torrar castanyes adreçat als nens i les nenes. Aquest taller és gratuït i tindrà lloc el dilluns 1 de novembre, d’11 a 13 hores, a la rambla de Lluís Companys, just davant de la porta d’entrada del Parc de les Morisques. Membres de l'entitat ensenyaran com torrar aquests productes de forma tradicional. 
Cal destacar també que s’organitzarà la gravació d’un programa especial Castanyada de La Moixiganga per al públic familiar.
 
Recordeu que si voleu detalls de cada una de les activitats, podeu consultar l’agenda municipal, on hi trobareu tot especificat. Feliç Casta-Halloween!