Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

El Ple aprova inicialment les ordenances de 2023 amb la congelació de taxes i impostos

Els únics canvis responen a l’adaptació a noves normatives supramunicipals i millores tècniques


El Ple aprova inicialment les ordenances de 2023 amb la congelació de taxes i impostos

El Ple extraordinari d’ahir va aprovar inicialment per majoria absoluta les Ordenances fiscals i preus públics per a 2023. El punt va comptar amb el suport de Junts per Sant Quirze i Sant Quirze en Comú, i l’abstenció de Junts per Catalunya, PSC i Ciutadans.

La principal característica d’aquesta aprovació és que les ordenances es congelen de cara al proper exercici. De fet, segons va manifestar ahir el tinent d’Alcaldia de l’Àrea d’Hisenda Pública i Economia Local, Àlex Brossa, “Sant Quirze compta amb una bona salut financera i aquestes ordenances permetran estructurar els ingressos i les despeses corrents de manera equilibrada. La previsió d’ingressos per a 2023 és bona i estable”.
 
En aquest sentit, cal remarcar que les ordenances de 2023 també es caracteritzen per adaptar-se a la nova anualitat i la normativa supramunicipal i incorporen millores tècniques aportades des dels diferents serveis. Així mateix, també s’aplica l’adaptació al calendari fiscal de l’any vinent. Seguint aquestes premisses, es modifiquen un total de dotze punts, que responen a sis àmbits diferents. 
 
En el cas de la normativa supramunicipal, aquesta afecta a ordenances com la de plusvàlua en casos de violència masclista, o a la taxa d’escombraries, que fa referència a la llei de residus i sòls contaminants.
 
Així mateix, aquestes ordenances busquen no generar dubtes jurídics i facilitar la seva claredat en la redacció. Per aquest motiu, s’ha revisat el redactat de les bonificacions de l’IBI, s’han fet modificacions en la utilització del domini públic o en instal·lacions com l’skate, i també respecte l’ICIO.
 
Una altra de les característiques de les properes ordenances és que aquestes és faran més justes i de fàcil pagament. És el cas de la reserva de cadires i espais per a espectacles. Així mateix, s’actualitzen alguns preus i tarifes respecte al cost del servei, com la tarifa de rodatges en espectacles a la via pública o la tarifa dels processos selectius.
 
Cal remarcar també que s’ha millorat la gestió i s’han recollit les demandes dels grups municipals. Així, per exemple, destaca la bonificació del 100% de l’impost dels vehicles de tracció mecànica en el cas dels declarats històrics.
 
Finament, aquesta aprovació també inclou els preus públics de l’Escola Municipal d’Adults i l’Escola Municipal de Música. 
 
Recordeu que en aquest enllaç podeu consultar les exempcions i bonificacions de les ordenances de 2022, actualment vigents i que continuaran així l’any vinent. Quan les ordenances de 2023 s’aprovin definitivament, aquest calendari s’actualitzarà.
 
Modificació pressupostària
 
Un altre dels punts aprovats ahir, en aquest cas també per majoria absoluta, amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze i l’abstenció de la resta de grups, va ser la modificació pressupostària 20/2022, de transferències, suplements de crèdits i crèdits extraordinaris.
 
Aquesta actuació implica la transferència de 60.000 euros de la subvenció de Promoció Econòmica ja totalment dotada a Cultura i Educació. Així mateix, també el suplement de crèdit de 207.000 euros de l’execució del Pla parcial de Castelltort finançat amb romanent de Tresoreria per despeses generals.
 
També es va aprovar un crèdit extraordinari de 210.000 euros per la liquidació del contracte concessionari de l’Escola Bressol Municipal, finançat amb romanent de Tresoreria.
 
Podeu veure el Ple íntegrament en aquest enllaç.