Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

L'Ajuntament posa en marxa una àmplia programació amb motiu del 25-N

La campanya contra la violència masclista inclou múltiples propostes, des de teatre fins a tallers i dinàmiques


L'Ajuntament posa en marxa una àmplia programació amb motiu del 25-N

L’Ajuntament de Sant Quirze ha preparat un ampli programa d’activitats amb motiu del 25-N, Dia Internacional contra la violència masclista. Amb el lema “Ens hi va la vida!” s’inicia així una campanya que vol visibilitzar aquest tipus de violències i ajudar a la seva detecció i prevenció.

Aquest proper cap de setmana comencen les activitats, amb “Ariadna i el minotaure”, a la sala Josep Brossa de la Patronal. Una obra que posa en escena el dia a dia de les víctimes d’una violació. A aquesta proposta la segueix el dia 16 el “Taller de comunicació no violenta”, a l’Espai Maria Mercè Marçal. I és que la programació inclou exposicions, tallers, teatre i fins i tot dinàmiques, que s’allarguen fins al 2 de desembre.  
 
Durant la jornada central, el 25 de novembre, es farà la lectura del manifest a la plaça de la Vila i hi haurà la performance a càrrec del jovent dels centres educatius. Al vespre, l’obra “Ocells i Llops” abordarà les relacions d’una família ancorada en el passat.
 
Altres obres de teatre que protagonitzen la programació són “Ludere”, el 22 de novembre, o l’espectacle “Némesis: Dones invisibles”, del 18 de novembre. Pel que fa als tallers, hi haurà de disseny de bosses amb lemes contra les violències masclistes; d’autodefensa feminista; comunicació no violenta; i també una sessió sobre les masculinitats crítiques, entre altres.
 
La programació també inclou espai per al debat i la reflexió, amb dinàmiques de sensibilització sobre les violències masclistes, i també sobre la denúncia i identificació d’aquestes, entre altres.
 
Podeu consultar la programació detalladament en el document pdf relacionat en aquesta notícia.
 
La violència de gènere, en dades
 
L’Espai Maria Mercè Marçal va atendre el 2021 un total de 102 dones. Aquest servei recull la demanda d’atenció psicològica a dons que pateixen o han patit violència, així com altres demandes que poden requerir suport i assessorament psicològic. Aquest 2022 ja s’han atès un total de 94 dones. D’aquestes, 72 han estat per violència de gènere.