Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Sant Quirze se suma a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Aquesta edició posa el focus en el reciclatge dels tèxtils


Sant Quirze se suma a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Sant Quirze del Vallès se suma a la 14a edició de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, del 19 al 27 de novembre. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar a conèixer estratègies de reducció de residus; fomentar accions sostenibles per reduir-los; i fer canviar el comportament quotidià de la ciutadania, a nivell de consum i producció. Aquesta edició ha posat el focus en els tèxtils, treballant per un planeta de residus zero.

 
Objectiu: reciclar els tèxtils
 
Els tèxtils són la quarta categoria que exerceix una major pressió en l’ús de matèries primeres i aigua, després dels aliments, l’habitatge i el transport, i la cinquena en emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle. Es calcula que menys de l’1% de tots els tèxtils del món es reciclen en nous tèxtils. A Catalunya el nivell de recollida selectiva dels residus tèxtils és menor al 15%, durant la EWWR es donaran idees i materials per allargar la vida d’aquest recurs.
 
Un estudi per millorar la recollida selectiva
 
Sant Quirze presenta una generació per càpita de 1,24 kg/dia/habitant, amb un índex en recollida selectiva del 30,15%. En aquest context, l’Ajuntament ha contractat un estudi que permetrà assolir diversos objectius.
D’una banda, millorar els nivells de recollida selectiva i detectar les principals dificultats conegudes per al desenvolupament de recollida selectiva. Així mateix, analitzarà quina és l’evolució de la recollida selectiva de totes les fraccions i quina gestió i tractament se’n fa. Finalment, l’estudi proposarà alternativa al model de gestió actual, i establirà actuacions de millora necessàries.
 
Millor senyalització de contenidors
 
Properament també es treballarà en millorar la senyalització dels contenidors d’escombraries. Així, es tornaran a senyalitzar adequadament aquests, de manera que destaqui quin tipus de residus recull cadascun d’ells, fomentant així una separació adequada. Actualment al municipi hi ha un total de 679 contenidors.