Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Sant Quirze del Vallès constitueix el seu primer Consell d'Infants

Els nous consellers i conselleres representaran la veu dels nens i les nenes per millorar el poble


Sant Quirze del Vallès constitueix el seu primer Consell d'Infants

Un total de 35 nens i nenes de 5è i 6è de primària de Sant Quirze formen part del primer Consell d'Infants del poble, un nou òrgan que es va constituir ahir a la sala Josep Brossa de la Patronal. Aquest nou espai de participació té com a principal objectiu donar veu als nens i nenes en els afers del municipi, recollir les seves opinions i demandes, i incorporar el seu punt de vista als projectes i assumptes d'interès per millorar Sant Quirze.

En aquesta primera sessió, els representants infantils van poder dipositar en una bústia tota una sèrie de demandes que havien recollit a les seves escoles, algunes de les quals van ser llegides en veu alta escollides a l'atzar. Millorar la il·luminació d'alguns espais del poble, més bancs i fonts o multes a qui no recullin les "caques" dels gossos van ser alguns dels clams que es van poder escoltar a la sala. Peticions que ara seran analitzades per ells mateixos per veure'n la viabilitat. En les successives sessions, els petits podran aprofundir en cadascuna de les temàtiques tenint en compte les necessitats i els recursos. I és que, justament, aquest és un dels principals objectius del Consell, no només expressar les idees, opinions i queixes, sinó analitzar-les i proposar accions concretes i viables amb un esperit crític.
 
La sessió constitutiva va estar presidida per l'alcaldessa, Elisabeth Oliveras, que va manifestar la importància de promoure la democràcia participativa entre els infants i incorporar les seves visions i necessitats per millorar la vila. L'acte va comptar amb la presència dels pares i mares dels consellers, que també s'han sumat al projecte, juntament amb les tutores i tutors dels diferents centres educatius i les AFA.
 
Els consellers infantils representen totes les escoles del poble i han estat escollits amb un sistema d'eleccions pels seus companys i companyes. Ara, la primera de les tasques que hauran de realitzar és autoorganitzar-se i fer un reglament de funcionament perquè la riquesa i autenticitat de la mirada infantil millori Sant Quirze i construeixi una societat més justa i conscient.
 
Podeu veure les fotografies de l'acte ahir en aquest enllaç.