Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'onzena edició de la Mostra Gastronòmica de Sant Quirze escalfa motors

La cita amb la gastronomia local començarà el 14 de juny amb un circuït de tapes maridades amb vins i caves


L'onzena edició de la Mostra Gastronòmica de Sant Quirze escalfa motors

 Propostes arriscades i d'altres més properes a la cuina tradicional són les que conformen el programa d'enguany de l'onzena edició de la Mostra Gastronòmica, que es celebrarà a Sant Quirze del 14 al 18 de juny. La cita amb la gastronomia local proposa enguany un inici excepcional amb un Circuït de tapes a càrrec de Lossum Espai Gastronòmic, que es podrà fer tant dimarts 14 com dimecres 15 de juny. Aquest circuït permetrà als participants degustar les tapes d'aquest establiment maridades amb vins i caves. El preu per persona és de 15 euros i l'aforament és limitat. Les reserves es poden fer al telèfon 937211276.

Tast de vins i caves
Sota el suggerent títol Tastem s'amaga l'activitat que acollirà la masia de Can Barra el dijous 16 de juny. Es tracta d'un tast de vins, caves i espumosos que permetrà conèixer de primera mà els productes de fins a una dotzena de cellers que s'oferiran durant la vetllada. A més, l'acte estarà amenitzat pel grup Cobra Xperience de l'Escola Municipal de Música Can Barra. Per participar-hi cal adquirir el tiquets, a un preu de 6 euros. La venda anticipada d'aquests la podeu fer tant al Celler de la Vila com al restaurant Lóssum, o bé el mateix dia 16 a partir de les 19.30 hores, a la masia Can Barra.
Degustacions
Les dues jornades de degustacions es concentraran els dies 17 i 18 de juny a l'entorn de la masia Can Feliu. Els restauradors locals oferiran plats tradicionals com ara el fideuà de llamàntol o les mongetes del ganxet del Parc Agrari de Sabadell amb cansalada, i d'altres més sorprenents com ara calamarsets farcits d'espinacs amb mongetes del ganxet o un homenatge a l'hamburguesa amb diverses varietats de carns, que van des del xai fins al pollastre del Prat, passant per la vedella ecològica.
La cuina italiana també tindrà la seva parcel·la destacada en aquest aparador de la cuina de Sant Quirze, amb la Porchetta, o porc rostit a l'estil tradicional romà, a banda de diverses opcions de pasta i pizza.No hi faltaran tampoc els plats populars com les croquetes casolanes, les patates braves, els cargols o fins i tot el cap i pota. 
Postres
Les persones que s'apropin algun dels dos dies de la Mostra també tindran l'oportunitat de gaudir d'una gran varietat de postres. Des de diversos pastissos, postres infantils amb sorpresa, brownies de plàtan i caramel o escuma de crema catalana, fins a batuts artesans o minicalzones de xocolata.
Podeu consultar tot el programa amb el detall de plats, establiments i degustacions en el següent enllaç: Programa de la Mostra Gastronòmica.
La venda anticipada dels tiquets per les degustacions gastronòmiques dels dies 17 i 18 es pot fer al Forn Josep Maria Valls, l'Estanc Creus, l'Estanc del Mas Duran i Valero Forn Tradicional. Preus: 6 euros per plat, 3 euros per postres o entrant, 4 euros per una copa de vi i 3 tastos de vi o cava, 1.50 euros la beguda i 1 euros el cafè. Els dies de la Mostra es podran adquirir els tiquets al mateix recinte de la masia de Can Feliu a partir de les 19 hores.