Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

El Ple aprova inicialment el Reglament de funcionament del Consell de Poble

La sessió va estar precedida per la lectura del manifest del 25-N


El Ple aprova inicialment el Reglament de funcionament del Consell de Poble

El Ple celebrat ahir va començar amb la lectura, de la veu dels regidors, del manifest amb motiu del 25-N, Dia internacional contra les violències masclistes, que es commemora avui. Trobareu el text íntegre relacionat en format pdf en aquesta notícia.

 
Reglament Consell de Poble
 
Un dels punts destacats de la sessió d’ahir va ser l’aprovació inicial del Reglament de funcionament del Consell de Poble. 
Aquest òrgan de participació i consulta es va constituir el passat 15 de juny, fruit de la feina iniciada els darrers anys. A la sessió de constitució es va fer palesa la necessitat de disposar d’un reglament específic de funcionament. El passat 13 de juliol va tenir lloc un taller participatiu sobre la proposta de reglament, on els integrants van posar sobre la taula les seves opinions i aportacions. A partir d’aquí es va elaborar una nova proposta de text, enviada als consellers prèviament a la convocatòria, que el 26 d’octubre es va sotmetre-la a debat i validació. 
 
El reglament inclou aspectes relacionats amb els següents àmbits: el règim de funcionament; informació i mecanismes de participació; i renovació, dissolució, modificacions normatives i legislació aplicable. El punt va ser aprovat per unanimitat.
 
Durant la sessió d’ahir també es va portar a aprovació una modificació pressupostària de suplementació de crèdit. Aquesta servirà per cobrir el resultat deficitari del tancament de l’any 21-22 de l’escola bressol municipal per import de 75.005,71 euros, que serà compensat econòmicament des del romanent de Tresoreria de l’Ajuntament. Aquest punt es va aprovar per majoria absoluta, amb els vots a favor de tots els grups excepte l’abstenció del PSC i Ciutadans.
 
En un altre ordre de temes més relacionats amb la gestió interna, el Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir per unanimitat el reconeixement al personal que ha finalitzat la prestació de serveis amb motiu de la seva jubilació aquest 2022.
 
Un altre dels punts aprovats ahir va ser l’increment addicional de les retribucions del personal al servei de l’Ajuntament per l’any 2022 i aplicant el Reial Decret-Llei 18/2022, de 18 d’octubre. L’Increment addicional és de l’1,5% i en renuncien l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i la segona tinenta d’alcalde, Laura Flos. El punt va comptar amb la unanimitat del Ple.
 
Podeu seguir la sessió plenària en aquest enllaç.