Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze se suma al Dia Internacional contra les violències masclistes

La plaça d'Anselm Clavé ha acollit avui una perfomance i la lectura del manifest per part d'alumnat de diferents centres


Sant Quirze se suma al Dia Internacional contra les violències masclistes

Sant Quirze del Vallès s’ha sumat avui al 25-N, Dia Internacional contra les violències masclistes. La plaça d’Anselm Clavé ha esdevingut l’escenari de la lectura del manifest, de la mà d’alumnat de l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera, l’Institut Sant Quirze, l’Institut Salas i Xandri i l’Institut Onze de Setembre. La regidora de Drets Civils i de Gènere, Maria Domingo, ha estat l’encarregada de conduir l’acte.

 
L’alumnat participant ha realitzat una performance al terra de la plaça, simulant les víctimes de violències i deixant una impremta de les seves siluetes en color negre, acompanyades del seu nom. 
 
En aquest sentit, la jornada d’avui ha servit per manifestar novament el rebuig contra les violències masclistes, denunciant “fermament la violència que patim les dones i que es manifesta de moltes maneres com a conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat i de les relacions de dominació que existeixen dins d’una societat dominada pel patriarcat”. Aquesta sentència, extreta del manifest, també inclou altres afirmacions com que “El poder de crear l’expectativa que els homes han de prendre la iniciativa en el sexe i no aturar-se fins a rebre una negativa directa és una forma de violència masclista. Com ho és el poder de cosificar, humiliar, dominar, disciplinar, de generar por i de restringir la llibertat de les nenes, adolescents i dones”.
 
El manifest també ha posat el focus en els agressors: “Hi ha d’haver impunitat zero. Que tota la ciutadania identifiqui les situacions de violència sexual i, per tant, que totes i tots siguem tallafocs d’aquestes situacions”.
Finalment, la lectura ha acabat amb un “O destruïm el patriarcat o el patriarcat ens destruirà a nosaltres, i ell ja fa anys que assassina i taca de vermell diàriament al nostre país amb milers de dones que ja no poden alçar la veu. És la nostra obligació recordar les que ja no hi són i defensar les que hi som i les que vindran”.
 
L’acte d’avui s’emmarca en la programació amb motiu de la jornada, que a començar a principis del mes de novembre i que ha comptat amb tallers, exposicions i diversos escenaris per al debat i la reflexió.