Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple aprova definitivament les ordenances fiscals i els preus públics per 2023

Els impostos municipals es congelen novament l’any vinent


El Ple aprova definitivament les ordenances fiscals i els preus públics per 2023

 Un ple extraordinari i urgent va resoldre ahir les dues al·legacions que es van presentar en relació a les ordenances fiscals per 2023 aprovades inicialment a principis de novembre. Les dues al·legacions estaven relacionades amb el mercat que fan referencia als mercadets, rebaixa del 20% de la taxa del mercat de les Fonts i el segon, equiparar les quotes de Can Torres i Can Llobet, respecte el mercat del dimecres ubicat a la plaça d’Anselm Clavé.

El tinent d’alcalde d’Economia i Hisenda, Àlex Brossa, va explicar que la taxa de mercats del municipi, que els preus ja van patir una reducció durant la pandèmia i que aquesta s’ha mantingut. Més concretament, en el mercat de Can Torras, on es van reduir un 25%, amb motiu dels efectes negatius que van originar la pandèmia i el confinament. Per compensar, l’Ajuntament va eximir de la taxa els dies que no van poder posar la parada i se’ls va rebaixar un 25% amb un compromís fins al 2023. Els mercats dels dimecres i el mercat de les Fonts és, segons Brossa, del tot adequada, perquè estan per sota dels costos reals d’aquest servei. És per això que es va proposar desestimar les dues al·legacions, la segona per manca de coherència i la primera, perquè el que gaudeix Can Torras és fruït d’una excepcionalitat que es corregirà en els propers exercicis. 
Més enllà d’això, Brossa va insistir en què l’Ajuntament ja feia un esforç important en relació als mercats, ja que el cost del seu manteniment és molt més alt que els ingressos que recapten per aquest concepte.
El punt de resolució de les al·legacions i d’aprovació definitiva de les ordenances es va aprovar amb el vot a favor de Junts per Sant Quirze i les abstencions de Sant Quirze en Comú, Ciutadans, PSC i Junts per Catalunya. 
Calendari fiscal i bonificacions
Amb l’aprovació de les ordenances queda definitivament aprovat també el Calendari fiscal per 2023. Aquest no té canvis substancials respecte anys anteriors. Continua la modalitat de pagaments fraccionats dels principals impostos per ajudar a les famílies amb dificultats i, també les diverses bonificacions. Destacar entre elles la bonificació del 50 al 90%, en funció de la renda, per a titulars de família nombrosa, del 50% en els habitatges de protecció oficial per un període de 3 anys, i les que estan associades a la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric. També es continua bonificant amb un 10 %, l’IBI dels immobles d’ús residencial destinats a lloguers de preus limitats.
Així mateix, la taxa de recollida de residus pot tenir reduccions per raó de capacitat econòmica del 20 al 85%,  d’un 15% per aportacions a la deixalleria municipal o d’un 20% per compostadors casolans. Les sol·licituds d’exempció o bonificació s’han de fer en el període voluntari de pagament de cada impost o taxa. 
Per ampliar tota la informació del calendari fiscal, bonificacions de les ordenances de 2023 i consultar com heu de realitzar els tràmits de domiciliació o fraccionament, podeu consultar la Guia Tributària 2023