Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze rep els Reis d'Orient amb una cavalcada plena de màgia

Infants, joves i persones adultes van omplir els carrers per donar la benvinguda a a Ses Majestats


Sant Quirze rep els Reis d'Orient amb una cavalcada plena de màgia

Ses Majestats els Reis d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar van repartir màgia, caramels i il·lusió la nit del 5 de gener. Després dels anys de pandèmia les autoritats d’Orient van tornar a triar el tren per arribar a Sant Quirze on centenars de veïns i veïnes els esperaven amb la màxima expectació. Van arribar a l’estació dels FGC passats uns minuts de les 18 hores i van ser rebuts per l’alcaldessa Elisabeth Oliveras i diversos regidors i regidores del consistori. Després de saludar el públic, un autocar els va portar on els esperava el seu seguici, al carrer Priorat, d'on va sortir la Cavalcada que va recórrer diversos carrers del poble fins a arribar a l'avinguda de Pau Casals. 

La Cavalcada la va encapçalar la formació santquirzenca Ep On Brass, que avisava al nombrós públic assistent que va omplir de gom a gom els carrers de l’arribada de Ses Majestats. A continuació, un espectacular estel d’orient i l’Ambaixadora amb els seus ajudants precedien les carrosses dels tres Reis, acompanyades de les seves comparses i els seus balls. Finalment, els Diables de Sant Quirze custodiaven el carbó destinat als nens i les nenes que no s’havien portat bé durant l’any. 
 
Arribat el seguici a la plaça de la Vila, els Reis, acompanyats dels seus patges reials i l’Alcaldessa, van fer l'adoració del pessebre vivent de la Parròquia mentre el combo de l'Escola Municipal de Música posava l'ambientació sonora amb una sentida versió d’Hallelujah de Leonard Cohen i queia sobre els Reis i el públic neu artificial tot contribuint a fer una postal màgica i digna de la nit més important de l’any. Just després, Ses Majestats es van desplaçar a la plaça d'Anselm Clavé, on van rebre la clau màgica del poble de mans de l’alcaldessa i tots els desitjos que els infants van escriure durant els dies del campament reial. Ses Majestats també van rebre les darreres cartes dels nens i les nenes allí presents.  
 
A Les Fonts la Cavalcada també va recórrer els carrers del barri, arribant a la pista poliesportiva on els Reis
van recollir les cartes de nens i nenes mentre gaudien d’una xocolatada popular.
 
Cal remarcar també que Ses Majestats van visitar les persones que viuen a les residències Llar d'Avis i Assís.
 
Podeu veure el vídeo de la Cavalcada en aquest enllaç, i les fotos, aquí.