Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L'Ajuntament ha preparat gairebé una desena d'Hores del Conte per al primer trimestre de l'any

Consulta les properes propostes familiars fins al mes de març


L'Ajuntament ha preparat gairebé una desena d'Hores del Conte per al primer trimestre de l'any

Una de les activitats culturals i familiars amb millor acollida durant l’any són les Hores del conte. Infants i famílies gaudeixen en diferents escenaris d’històries diverses que acosten els més petits/es a la literatura, les tradicions i sovint, sensibilitzen i consciencien en relació a diversos temes latents a la nostra societat.

La programació de l’Hora del Conte que ha preparat l’Ajuntament per aquest 2023 és àmplia. Aquesta comença el 13 de gener, a la sala d’actes de la Biblioteca i la proposta “Contes dalt del tren”. Laberta Delpoble ha perdut el tren i per passar l’estona porta endevinalles, poemes i unes quantes cançons i històries per a rodamons. La proposta s’orienta a infants a partir de 3 anys.
A aquesta sessió la segueixen també al gener “Els contes perduts” al centre cívic Torre Julià el dia 20. Qui no ha perdut mai alguna cosa? L’Íngrid Domingo explicarà històries de personatges que sempre perden coses: una princesa, una truita o un senyor amb barret!
 
La setmana següent, el dia 27 de gener arriba a la Biblioteca  “Un, dos, tres, botifarra de pagès”. Susagna Navó parla de dues amigues, tres gats i quatre mosquits que expliquen històries entre les pàgines d’un conte...
 
Al mes de febrer arriba el teatre d’ombres amb la versió d’un conte xinès: “Tiki, Tiki, Tembo, seràs músic!” del dia 10 de febrer. Tot preparant el Carnestoltes, la Torre Julià acollirà el dia 17  “Ara arriba Carnestoltes”, de la companyia Un conte al sac. Finalment, per tancar el mes de febrer, el dia 24  la Biblioteca serà l’escenari de la “Caseta bonica”. Aquesta proposta va dirigida especialment a infants petits a partir dels 15 mesos fins als 3 anys, i conjuga paraula rimada, cançó i gest. 
 
Ja al març, i amb motiu del Mes de les Dones, s’organitzarà un “Parlem de dones” el dia 10 a la Biblioteca. La  Sherezade Bardají omplirà l’escenari d’històries escrites per dones: Astrid Lindgren, Christine Nöstlinger, Cornelia Funke, Adela Turin… 
A les accions d’aquest mes s’hi suma també la sessió del 17 de març a la Torre Julià , amb “Jo no tinc Siri”. 
La tortuga Clementina, el lleó Ernest , la Marta i en Max ens faran reflexionar sobre la igualtat de gènere.
 
Finalment, clou el trimestre la proposta “The encharted tree”, un conte en anglès basat en la tradició oral africada a càrrec de Laura Asensio. Aquest s’orienta a famílies amb infants a partir dels 4 anys.
 
Recordeu que les entrades de les sessions cal reservar-les prèviament a Entràpolis. A l’agenda municipal trobareu el detall de cada sessió, seguint el calendari.