Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Emotiu homenatge a Maria Josep Besson

Música i vivències personals de la cantant i mestra van omplir la Patronal dissabte


Emotiu homenatge a Maria Josep Besson

Sant Quirze va retre homenatge dissabte a Maria Josep Besson, de la mà del grup Veu de Dones. Un emotiu acte a la Patronal va recordar aquesta cantant, músic, terapeuta musical i mestra que va morir el passat 2018 a l’edat de 53 anys, després de patir un càncer.

Besson era coneguda per utilitzar la música com a eina terapèutica i espiritual per fer sentir millor a les persones. Entre altres projectes, es va encarregar de la tècnica vocal de les formacions “Veus sense fronteres” i la “Coral Turó de Sant Pau” . També va realitzar un taller de veu amb dones, que es va acabar convertint en la coral de “Dones per la Pau”. Algunes membres d’aquesta coral van fundar el grup “Veu de Dones”, qui dissabte va retre homenatge a la seva mestra.
 
Durant l’acte de dissabte, que va obrir l’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, tot dedicant-li unes paraules, es va recordar tota aquesta trajectòria, així com la seva personalitat i manera de fer. Es van llegir vivències i records que ella mateixa havia escrit, i es van projectar alguns vídeos, acompanyant així la seva mare i germana, que van assistir a l’acte. 
 
La música, de la mà de veu i piano, va protagonitzar l’homenatge, que va finalitzar amb la interpretació de la cançó “Fer camí", poema de Maria Mercè Marçal.