Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Activat el Pla d'Emergències per la baixada de temperatures

L'Ajuntament fa seguiment a les persones més vulnerables i habilita equipaments amb calefacció per qui ho necessiti


Activat el Pla d'Emergències per la baixada de temperatures

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha activat el Pla Bàsic d’Emergències davant l’onada de baixes temperatures d’avui i també prevista per demà. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya apunta demà la possibilitat de nevades a cotes baixes del litoral i prelitoral per un braç d’humitat que arribaria des del Mediterrani.

En aquest sentit, els Serveis Socials de l’Ajuntament estan fent un seguiment de les famílies més vulnerables, per poder donar resposta a les seves necessitats bàsiques. Així mateix, s’informa la ciutadania que tant el Casal d’Avis Serra de Galliners com la Biblioteca Municipal, i el centre cívic de Torre Julià (Les Fonts) romanen oberts per acollir les persones que necessitin sentir-se confortables i a una temperatura adequada si a casa no els és possible.
 
Així mateix, i des del servei de Via Pública, es disposa d’un avituallament de sal per si fos necessari distribuir-lo en cas de glaçades o nevades, als punts més perillosos. Les escoles ja disposen d’un petit avituallament de sal per llençar als accessos i evitar així possibles relliscades.
 
Així mateix, cal tenir en compte els següents consells, tant a casa com a l’exterior:
 
Consells generals
 
  • Cal que us mantingueu informats de les previsions del temps i de les instruccions que donin les autoritats.
  • Eviteu els canvis sobtats de temperatura, sobretot pel que fa als nens, a les persones grans i als qui pateixen alguna malaltia de tipus respiratori.
  • En dies d’onada de fred, sempre que sigui possible, eviteu que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries. Si cal que surtin a l’exterior, que sigui el temps estrictament necessari i que evitin els espais oberts exposats al fred i estar-se gaire temps sense moure’s.
  • Adeqüeu al fred l’activitat professional, esportiva i de lleure a l’exterior. Eviteu fer esforços físics intensos a l’exterior: es corre el perill de patir una lesió.
  • Si utilitzeu un escalfador o una estufa amb foc obert o qualsevol altre element de calefacció, per tal d’evitar la intoxicació i garantir l’entrada d’aire net, ventileu cada dia durant uns minuts.
  • Reviseu l'estat dels elements de calefacció, de les calderes, de les estufes, etc.
  • Si un aparell no funciona bé o fa olor estranya no el feu servir.
  • Agafeu el vehicle només si és imprescindible. Consulteu  prèviament la informació meteorològica i l’estat del trànsit i segueix els consells del Servei Català de Trànsit.
  • Porteu el dipòsit de combustible ple i cadenes, i assegureu-vos que sabeu posar-les. 
  • Reviseu els pneumàtics, el líquid anticongelant, l’estat de les bateries, els llums i els frens.
 
Teniu el detall de consells per onada de fred en aquest enllaç.
 
Per a urgències, podeu trucar a la Policia Local, al 937216868, o bé al telèfon d’emergències, el 112.