Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple aprova el Pla de Civisme de Sant Quirze del Vallès

Durant la sessió d'ahir també va prendre possessió del càrrec el nou regidor de Ciutadans


El Ple aprova el Pla de Civisme de Sant Quirze del Vallès

El Ple ordinari celebrat ahir va ser l’escenari de la presa de possessió del nou regidor de Ciutadans, Joan Cucurella. El regidor va prometre el seu càrrec per complir les obligacions que se’n deriven, davant el Ple i l’Alcaldessa, qui li va posar la medalla de regidor. 

Cucurella s’incorpora després del traspàs del regidor David Sánchez. En aquest sentit, el nou regidor va tenir unes paraules de record per al que fou representant de Ciutadans: “amb la seva pèrdua no només perd el meu partit, sinó tot Sant Quirze, per la seva vàlua com a representant del poble. Jo intentaré aportar el meu petit gra de sorra com a representant de tots els meus veïns i veïnes, i en especial de les persones que com jo tenim mancances físiques. Som un petit exemple de la voluntat per integrar-nos a la vida pública del poble”.
Els portaveus també van dedicar-li unes paraules de benvinguda. Joan Cucurella és llicenciat en Dret i Diplomat en Graduat Social. 
 
Pla de civisme
Un dels punts destacats del Ple d’ahir va ser l’aprovació per unanimitat del Pla de Civisme de Sant Quirze del Vallès. Aquest va començar a treballar-se a finals de 2018 i ha comptat amb la participació de diferents meses i espais de debat, que han servit per marcar les directrius i establir els eixos que el defineixen. Aquests són els següents: Per un poble més net i sostenible, Per un poble més tranquil, responsable i transitable; i Per un poble més cohesionat.
Aquest Pla de Civisme té com a objectiu prioritzar la cohesió social, la cultura cívica i l’ordenació de polítiques d’integració i valorització de la comunitat, del bé comú al municipi. Per això el Pla estableix directrius clares i concretes per a l’aplicació de l’ordenança de civisme. També defineix actuacions clau per millorar la relació entre la ciutadania i l’espai públic, i articula accions i projectes per al foment de la cultura cívica del poble. 
Totes les accions que s’estableixen són transversals i, tal i com va manifestar ahir l’Alcaldessa, “es tracta d’una eina de mínims, un punt de partida que servirà per aconseguir un poble amb més implicació ciutadana, més cohesionat i amb més sentiment de pertinença de la comunitat. La societat actual és viva i aquest Pla haurà d’anar incorporant els canvis i adaptant-se a noves realitats. La voluntat és la d’educar-nos i fer de Sant Quirze un espai còmode i saludable per totes”.
Podeu consultar el Pla en el document en pdf relacionat en aquesta notícia.
 
Altres punts
El Ple també va aprovar per unanimitat l’ordenança municipal reguladora dels expedients urbanístics de Sant Quirze del Vallès. Aquesta va entrar en vigor l’any 1998 i amb el pas del temps ha anat quedant obsoleta degut, bàsicament, als diferents canvis legislatius. 
Per aquest motiu, s’ha iniciat la nova ordenança, adaptada a la nova legislació i que regula la intervenció municipal en els actes de transformació del sòl. Aquesta estableix quins tràmits cal seguir de manera clara i concisa. També s’hi regulen la informació i els certificats urbanístics, les normes per a l’execució i la finalització de les obres, així com els drets i deures de les persones titulars de les llicències. L’objectiu, tal i com va manifestar ahir el regidor d’Urbanisme, Josep Coll, és “localitzar i conèixer, de forma fàcil i ràpida, la regulació tant de la tramitació del procediment segons les particularitats de les tipologies de llicències urbanístiques i comunicacions prèvies, com la informació urbanística i els criteris tècnics a tenir en compte”.
El Ple també va donar compte de la xifra oficial de població del Padró Municipal d’Habitants, a data 1 de gener de 2022 i que se situa en  20.176 habitants.
 
Podeu veure la sessió en aquest enllaç.