Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

La Cursa dels Mussols, compromesa amb la sostenibilitat i la inclusió

ja estan obertes les inscripcions per a aquest esdeveniment que tindrà lloc el 25 de març


La Cursa dels Mussols, compromesa amb la sostenibilitat i la inclusió

El proper 25 de març tindrà lloc una nova edició de la Cursa dels Mussols. Una competició que transcorre per la Serra de Galliners, organitzada pel Club Excursionista Sant Quirze i amb una molt bona acollida entre la població i esportistes d’arreu.

La cursa se centra enguany en la presa de consciència respecte la sostenibilitat i la cura de l’entorn. Per aquest motiu, té molt en compte els valors ecològics i mediambientals que, segons l’entitat, hauria de tenir tota activitat esportiva. En aquest sentit, s’han pres decisions com el mínim ús de plàstics, la retirada de gots, l’ús exclusiu de material compostable o la recollida selectiva de deixalles una vegada finalitzada la cursa. A més no es pintarà de cap manera el bosc, ni el sòl ni els arbres.
 
Cursa inclusiva
 
Un dels altres compromisos que s’ha pres des de l’Organització de La Cursa és la Inclusió. Juntament amb col·laboració de l’Àrea inclusiva de la FEEC, repeteix segona edició enguany la Cursa dels Mussols Inclusiva. Tant la Cursa dels Mussols com l’Àrea Inclusiva de la FEEC comparteixen l’objectiu de promocionar el desenvolupament i la pràctica de l’activitat física i esportiva, orientada a la inclusió de les persones amb discapacitats. És en aquest punt on ha nascut la col·laboració entre les tres entitats, complementàries i amb objectius compartits, de visibilitzar, de possibilitar a totes les persones sigui quina sigui la seva diversitat funcional, l’accés als espais esportius i d’oci, a fer, en definitiva, més inclusiva la nostra ciutat i la nostra Serra.
Aquest any, amés, compten amb la col·laboració de l’Olivera, un projecte cooperatiu d’inclusió de persones en risc d’exclusió social.
 
Les dades
 
Recordeu que la sortida tindrà lloc als exteriors del poliesportiu del centre Purificació Salas i Xandri, a les 19.30 hores. Hi ha diferents modalitats, i podeu gestionar les inscripcions fins al 25 de març. Trobareu tota la informació en aquest enllaç.