Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament aprova inicialment el conveni de planejament i de gestió urbanística amb la Junta de Compensació del Castellet

Aquest és un pas decisiu per desencallar les obres d’urbanització pendents d’executar en aquell sector


L’Ajuntament aprova inicialment el conveni de planejament i de gestió urbanística amb la Junta de Compensació del Castellet
El Ple de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va adoptar ahir en sessió extraordinària un acord decisiu per als veïns i veïnes del Castellet i per al desenvolupament estratègic del poble. L’acord és un pas endavant per desbloquejar el desenvolupament urbanístic d’aquella zona, bloquejat des de l’any 1998.
 
Segons que va manifestar ahir el Tinent d’Alcaldia de l’ Àrea de Territori, Ecologia Urbana i Espai Públic, Josep Coll,  “l’acord, permet resoldre una situació urbanística especial que vivia l’àmbit del Castellet que havia desembocat en una paràlisi urbanística de tot aquell àmbit. Entre d’altres, no es podien atorgar llicències urbanístiques i  no s’havia pogut fer la recepció total de les obres, i oferir serveis al veïnat com en qualsevol altre sector del poble”. 
 
Aquesta situació de paràlisi urbanística ha fet que algunes actuacions cabdals estiguin aturades des de fa molts anys. És el cas de les obres dels espais verds urbans, la canalització de la riera de Can Barra, la finalització de la urbanització del sector i la rotonda que ha de connectar  el Castellet amb la C-1413. Així mateix, aquest fet facilitarà diversos projectes d’habitatge públic, HPO i col·laboratiu que, segons el nou planejament general, s’ubiquen en aquell barri. 
 
El conveni urbanístic aprovat ahir al Ple respon a un acord de la Junta de Compensació del Castellet, integrada pels veïns i veïnes propietaris, que va comptar amb el 88,5% dels suports. De fet, aquest òrgan va aprovar l’aval de totes les obres d’urbanització pendents, així com les actuacions en relació a la millora de la mobilitat del sector i el fet que els tercers “de bona fe” han resultat exonerats. 
 
Després d’aquesta aprovació plenària, el conveni estarà en exposició pública 30 dies. Posteriorment, en funció de si es presenten al·legacions, aquestes s’haurien de resoldre i, finalment, caldrà que s’ingressin els avals per poder iniciar les obres que acabaran la urbanització d’aquell àmbit. D’aquesta manera quedarà aprovat definitivament, en el marc d’un altre Ple el mes de març.
 
El punt va comptar amb el suport de la majoria absoluta del Ple, amb el vot a favor de Junts per Sant Quirze, Junts per Catalunya, Sant Quirze en Comú i Ciutadans, i l’abstenció del PSC. Finalment, també va intervenir-hi com a representació del veïnat, Francesc Villalba, qui va agrair a l’Ajuntament que finalment es pogués desencallar el conveni després de molts anys. 
 
A banda d’aquest tema central, el ple extraordinari va aprovar per unanimitat una modificació de dues ordenances fiscals per adequar-les a la normativa. La primera, l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, més conegut com a plusvàlua, que ha actualitzat els coeficients d’acord amb la normativa estatal. De la mateixa manera, el plenari va aprovar les ordenances fiscals d’acord amb les nova ordenança municipal d’obres, aprovada al ple de gener, que s’adequa també a la nova llei d’urbanisme vigent.
 
 
Podeu veure el Ple en aquest enllaç.