Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

L'Ajuntament de Sant Quirze se suma al Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites

Ahir al vespre el llac es va il·luminar de vermell per visibilitzar aquesta patologia


L'Ajuntament de Sant Quirze se suma al Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites

L’Ajuntament es va sumar ahir al Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites, i ho va fer il·luminant de vermell la font del llac de les Morisques, aquest vespre.

Cada 14 de febrer es commemora aquesta jornada per donar visibilitat a les més de 40.000 persones que viuen a Catalunya amb una cardiopatia.
 
Què són les cardiopaties?
 
Una cardiopatia congènita és una malformació de l’estructura del cor que apareix durant l’embaràs. Es pot començar a detectar durant la mateixa gestació, els primers anys de vida o, fins i tot, durant l’edat adulta.
Cada any, a Catalunya, neixen uns 600 nadons amb cardiopatia, dels quals uns 200 necessitaran intervenció quirúrgica durant el primer any de vida després del diagnòstic. Les cardiopaties congènites són el grup més freqüent dins el de malformacions congènites, 1 de cada 100 naixements.
 
A Catalunya, actualment, hi viuen més de 40.000 persones amb cardiopatia congènita o sorgida en la infància o la joventut, de les quals 20.000 ja han arribat a l’edat adulta. 
 
Totes elles lluiten dia a dia amb el seu cor a l’hora d’estudiar, treballar, tenir parella i formar una família. La societat ha d’estar preparada per afavorir la seva integració social, educativa i laboral.
 
L’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC) i la Fundació CorAvant han promogut aquesta iniciativa commemorant la jornada, i han aconseguit contactar amb un total de 50 ajuntaments perquè es sumin a la iniciativa. Altres, que no tenen possibilitats d’activar la il·luminació, faran difusió a través de les seves xarxes socials.