Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Sant Quirze se suma al Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l'esport

Diumenge 19 de febrer es commemora la jornada per visibilitzar el gaudi de l'esport lliure i segur


Sant Quirze se suma al Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l'esport

El proper diumenge 19 de febrer es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l’esport. L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès se suma a la iniciativa fent onejar la bandera irisada als pavellons municipals aquest proper diumenge. També ha fet arribar més de 200 cordills amb aquests colors a les entitats esportives, perquè els jugadors i jugadores els llueixin a les bambes (vegeu fotografia del Club de Patinatge que acompanya aquesta notícia).

 
Aquesta campanya té l’objectiu de garantir que totes les persones puguin gaudir de l’esport i l’activitat física en ambients segurs i lliures de qualsevol tipus de violència sexista o lgtbifòbica, reafirmant el compromís en el foment de valors com el respecte, la seguretat, la dignitat, la igualtat i la llibertat.
Sant Quirze del Vallès s’implica així en la lluita contra les discriminacions i la lgtbifòbia, així com la posada en marxa d’accions encaminades a convertir els espais esportius en llocs segurs i respectuosos per a tothom.

Els orígens
 
Tots els 19 de febrer es recorda a Justin Fashanu, l’únic futbolista professional que es va declarar gay durant la seva carrera esportiva, que tristament va posar fi a la seva vida per la pressió externa i l’homofòbia. En aquesta data es recorda que encara fa falta molt per fer per a eliminar qualsevol tipus de discriminació per orientació sexual o identitat de gènere en el món de l’esport a Espanya i al món.