Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Festa, creativitat i música omplen el poble per Carnestoltes

Sant Quirze es va disfressar dissabte per gaudir de la celebració més boja de l'any


Festa, creativitat i música omplen el poble per Carnestoltes

El Carnestoltes va omplir de diversió, creativitat i participació els carrers de Sant Quirze dissabte. Centenars de persones van fer possible la rua, tant al nucli urbà com a Les Fonts, en el marc d'un temps molt agradable que va acompanyar la festa durant tota la tarda-nit.

A primera hora de la tarda el carrer Priorat es va començar a omplir de participants, per començar a les 18h el recorregut de la rua. Aquesta va iniciar-se a l’av. Camí del Mas i va recórrer el centre del poble fins arribar a Pau Casals. Allà els esperava la tradicional botifarrada per part de les entitats, amenitzada a la plaça d’Anselm Clavé pel concert de “La Tropical”, que va portar a l’escenari cançons coneguts dels anys 80s i 90s.
 
Mentre durava la festa, el jurat decidia quines disfresses eren mereixedores de premi. El composaven les següents persones: Celia Menés, en representació de la Mesa de Comerç; Pep Segalés, en nom de la Mesa de Cultura; Isabel Marín, com a Mesa d’Educació; i Glòria Llorens, en representació de la Mesa de Solidaritat.
 
Després de fer el recompte de punts atorgats a les categories, paradetes, grups i comparses, els guardonats/des van pujar a l'escenari on l'Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, acompanyada per alguns dels regidors i regidores de l'Ajuntament, van lliurar els premis. Abans, però, les reines Carnestoltes van oferir el seu discurs al públic assistent.
 
Els premiats/des van ser els següents:
 
Categoria paradetes, per valor de 100€
Premi a la més innovadora
AFA Onze de Setembre
Premi a la més canyera
Associació Diables de SQV
Premi a la millor posada en escena
Ateneu del Món
 
Categoria grups, per valor de 70 € als comerços associats a Sant Quirze Comerç
Premi al més innovador
Sant Calçots
Premi al més canyero
Gregodivas
 
Categoria comparses, per valor de 400 €
Premi a la més innovadora
AFA Salas i Xandri
Premi a la més canyera
Casal d’Avis
Premi a la millor posada en escena
AFA Taula Rodona
 
Accèssits, per valor de 250€
AFA Onze de Setembre
AFA Lola Anglada
Toy Story
Fun farm
AFA Purificació Salas
El Galliner
AFA Escola El Turonet
 
Tots els grups, paradetes i comparses guardonades van pujar a l’escenari a recollir els seus txecs. Seguidament, una segona part del concert de La Tropical va tancar la festa.
 
A Les Fonts la festa va comptar també amb la participació de grans i petits, destacant disfresses de tot tipus, com el trencadís de l’AFA Pilarín Bayés, el grup de hippies o els Sant Fontins (Fermins). No van faltar tampoc a la cita les botifarres per recuperar les energies de la disbauxa.
 
Podeu veure les fotografies del Carnestoltes al nucli urbà aquí, i la de Les Fonts, en aquest enllaç.
 
 Vídeo del Carnestoltes 2023