Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Més de quaranta entitats animalistes a la Festa dels Animals

Diumenge hi haurà tallers, exhibicions, activitats infantils i xerrades per sensibilitzar sobre la tinença responsable


Més de quaranta entitats animalistes a la Festa dels Animals

Tot està preparat perquè Sant Quirze aculli una nova edició de la Festa dels Animals. El proper diumenge els exteriors del centre cívic Can Feliu seran l’escenari de totes les propostes que més d’una quarantena d’entitats animalistes porten al municipi. L’objectiu és donar visibilitat als animals de companyia i conscienciar la població sobre una tinença responsable amb l’entorn. Per això, la festa inclou no només exhibicions i activitats lúdiques, sinó també xerrades educatives i de conscienciació.

Una passejada per començar el dia
 
La jornada començarà amb una passejada pels voltants del poble. Tothom que vulgui podrà sumar-se a aquesta volta amb el seu animal de companyia, descobrint racons i compartint camí amb altres persones propietàries, de la mà de l’entitat IcanWalk.
 
El punt de trobada serà, o bé a les 9.45h als exteriors de Can Feliu, a l’stand de l’Ajuntament, o bé a les 10 hores en aquest punt:  https://goo.gl/maps/LZLQozH32GrAuhvw5, que es troba al camí de la riera de Can Ponsic. El recorregut serà el següent: 
 
- Camí de la riera de can Poncic, per l’itinerari de la riera 
- Sant Quirze Jardí
- Camí nou de can Feliu
- Parc de can Barra
- Recinte Firal, l’espai de socialització
- Parc de can Feliu
 
Podeu veure el plànol en la imatge relacionada en aquesta notícia. Es preveu que l’arribada sigui a les 11 hores. En arribar, les persones participants rebran un petit esmorzar i un obsequi.
 
Xerrades i tallers
 
A partir de les 11.30 hores començaran les activitats: una xerrada sobre maltractament animal, desfilada de gossos en adopció, exhibició sobre habilitats canines i projectes bidireccionals i una altra sobre recerca de persones amb gossos de rescat. 
 
A més, durant tot el matí podreu participar en dos tallers educatius. D’una banda, el Racó de jocs d’estimulació mental i olfactiva, a càrrec d’Atuk. Es tracta d’aprendre a com jugar correctament amb el vostre gos, descobrint les seves pors i punts forts. Hi haurà sessions cada hora, des de les 10h fins les 13h.
 
Un altre dels tallers el dirigirà l’Associació Catalana d’Excursionisme Caní: Ensenya al teu gos a buscar-te. 
 
Les persones interessades a continuar aquestes formacions, podran inscriure’s durant la Festa, a l’stand d’Atuk formación y educación canina, en dos tallers que tindran lloc al mes de març: els dissabtes 11 i 25 de març. En aquestes sessions s’ensenyarà a fer una passejada correcta, entre altres elements clau per a la bona convivència amb l’entorn i a casa.
 
Activitats infantils
 
Els infants tindran l’oportunitat de fer diferents jocs i tallers en diversos stands de la fira. En trobaran al de Sant Quirze Vallès Natura, Ada Castellar, En Nuestra casa de madera, o 7 vides Òdena. Pintura, manualitats, fusta... hi haurà per a tots els gustos!
 
Photocall animal
 
Veniu i feu-vos una foto amb el vostre animal de companyia i publiqueu-la a xarxes amb el hashtag #SQVFestadelsAnimals! Una manera d’aconseguir un record per sempre en el marc d’un escenari ben divertit!
 
Xipatge a preu especial
 
Recordem que des del 26 de febrer i fins al 26 de març podeu xipar el vostre animal de companyia a un preu especial de 40 euros. Podeu fer-ho en els següents centres veterinaris:
Anicura Vets Sant Quirze
Centre Veterinari El Mussol
Nouclínic Veterinaris
Cal remarcar també que durant tot el matí podreu censar el vostre animal de companyia a la paradeta de l’Ajuntament.
 
Agents cívics
 
Tota aquesta setmana, des de dilluns i fins diumenge 26 dos agents cívics estan voltant per les zones del municipi amb més afluència de persones amb gossos per informar la ciutadania sobre la tinença responsable d’animals.
 
Podeu consultar la programació en format pdf en el document relacionat en aquesta notícia.