Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Concentració pel primer aniversari de la guerra Ucraïna-Rússia

El reclam de pau i el suport a les famílies refugiades han precedit els cinc minuts de silenci aquest migdia


Concentració pel primer aniversari de la guerra Ucraïna-Rússia

Sant Quirze del Vallès s’ha sumat avui a la concentració silenciosa pel primer aniversari de la guerra Ucraïna-Rússia. La plaça de la Vila ha acollit aquest acte a les 12 del migdia, en què ha participat una cinquantena de persones. 

L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha conduit l’acte, acompanyada de diversos regidors i regidores del consistori, així com de Laura Roger, en representació de la plataforma Benvinguda Refugiades, Mesa de Cooperació i l’Ateneu del Món, i Olga Dolgova, traductora del col·lectiu ucraïnès al municipi.
 
Segons Oliveras, “la guerra d’Ucraïna és tan injusta com totes les guerres, afecta les persones més vulnerables, afecta la ciutadania que l’únic que vol és prosperar, veure els seus fills i filles créixer en un context de pau. És per això que només hi ha un camí, el de la pau, cal seure i arribar a acords perquè la gent pugui viure en pau.”
 
En la mateixa línia, Laura Roger ha destacat el patiment d’aquestes dones i fills que han vingut d’un país en guerra, i que cal ajudar “Sant Quirze ha estat un municipi exemplar, que ha donat de tot i continua fent-ho. Ara només esperem que la guerra acabi i puguem veure aquestes famílies recuperar les seves vides”.
 
Per la seva part, Olga Dolgova ha traduït les intervencions a les famílies ucraïneses assistents, i ha acabat amb un crit esperançat de “glòria a Ucraïna”.
 
Finalment, cinc minuts de silenci en suport al poble ucraïnès han clos l’acte.