Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze gaudeix d'una Festa dels Animals molt participativa

Malgrat la pluja inicial, el matí ha permès centenars de persones conèixer entitats, formar-se i informar-se sobre drets i deures de la tinença responsable


Sant Quirze gaudeix d'una Festa dels Animals molt participativa

Centenars de persones han gaudit avui de la Festa dels Animals, celebrada als exteriors de Can Feliu. Amants dels animals de companyia han participat en la programació de la jornada, organitzada per l’Ajuntament i ja molt consolidada entre la població. Una quarantena d’entitats de tot Catalunya han tingut ocasió de donar a conèixer l’activitat que desenvolupen, tan àmplia i diversa com l’alimentació natural, l’acollida d’animals abandonats o la gestió emocional de gossos i gats, entre altres.

 
La jornada començava amb pluja i inestabilitat, però el mal temps ha anat obrint pas a les clarianes i finalment a migdia el sol ha estat el protagonista. Una millora progressiva del matí que ha permès desenvolupar tot segons estava previst.
 
Així, a primera hora, una cinquantena de persones amb els seus gossos han passejat des de la riera de Can Poncic fins a Can Feliu, compartint recorregut, consells i per què no, fent nous amics i amigues canins/es.
 
Una altra de les novetats destacades d’enguany han estat els tallers d’educació canina impartits per Atuk, i els de recerca o gossos de rescat, de l’Associació catalana d’excursionisme caní. Centenars de persones han passat des de les 10 fins les 13h per les sessions formatives, aprenent tècniques que podran aplicar en el seu dia a dia amb l’animal.
 
L’escenari central de Can Feliu ha acollit diverses desfilades de gossos en adopció. La Lliga Protectora d’Animals, i Caad Terrassa i 4petjades han donat a conèixer exemplars que busquen una família. 
 
En aquest mateix espai s’ha parlat sobre el maltractament animal a càrrec de DAP, Defensa Animal. Les seves integrants, especialistes en la matèria i llicenciades en dret, han resolt dubtes de persones assistents i han posat exemples de casos concrets i el seu seguiment i resolució legal final. Altres entitats, com Al Perro Verde, han exhibit habilitats canines i han pogut explicar els seus projectes bidireccionals amb persones en situació de vulnerabilitat, com els presos de Can Brians, per exemple, en què la teràpia canina és molt essencial i els dona molt suport.
 
No han faltat a la cita la venda de tot tipus de material per a les mascotes, així com un obsequi per a tothom que s’hi acostava. Així mateix, a la carpa de l’Ajuntament s’han pogut censar mascotes i informar sobre diverses obligacions relacionades amb la tinença responsable d’animals.
 
Les persones més atrevides, s’han fet un tatuatge en benefici d’una de les entitats, Santuario Buena Vida, qui per primera vegada ha participat a la festa i ha organitzat aquesta iniciativa.
 
En definitiva, una festa que clou el mes de febrer i denota la sensibilitat de la població de Sant Quirze del Vallès respecte la tinença responsable. Ara, les accions continuen. Recordeu que encara podeu xipar el vostre animal de companyia a un preu de 40 euros fins al 26 de març a: Anicura Vets Sant Quirze, Centre Veterinari El Mussol, i Nouclínic Veterinaris.

Visita l'àlbum de fotos de la Festa dels Animals 2023.


Vídeo de la Festa dels Animals 2023