Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Mes de març, Mes de les Dones

L'Ajuntament de Sant Quirze ha preparat una àmplia programació per commemorar el 8 de març


Mes de març, Mes de les Dones

El proper mes de març es commemora el Dia Internacional de les Dones i per aquest motiu l’Ajuntament ha preparat una àmplia programació per a tots els públics. L’objectiu de les activitats és reivindicar el paper de les dones, denunciant el sexisme i posant de manifest la lluita del col·lectiu per la seva participació en l’àmbit laboral i, per tant, pel dret a la independència econòmica. En definitiva, la lluita per la seva llibertat.

 
Actes musicals
 
Un dels punts forts de la programació són els concerts i festivals musicals. Així, el proper 3 de març tindrà lloc l’actuació d’Anna Andreu, acompanyada per Marian Arrufat, qui presentaran vuit cançons novedoses. Serà a les 20 hores a la sala Josep Brossa de la Patronal i podeu reservar aquí la vostra entrada.
 
Seguidament, el 10 de març i en el marc de l’acte de lliurament del Premi Dona, actuarà també a la Patronal la Beth Rodergas. La catalana portarà a escena cançons dels seus discos. Podeu reservar l’entrada en aquest enllaç.
 
L’endemà, l’11 de març, s’organitza el Fem Pop. Es tracta d’un festival que vol ver un puny alçat contra la desigualtat de gènere que regna a la indústria musical. Enguany el festival celebra la quarta edició a Sant Quirze i comptarà amb les artistes Freschard, Bokah i Linària.
 
El festival tindrà lloc a la plaça de la Vila a les 12 hores i és obert a tota la ciutadania.
 
Un dels concerts destacats de la programació és el de “A les dones del Blues”. Ster Wax i Carla Sunday, acompanyades de David Giorcelli trio portaran el blues, rhythm&blues i el boogie woogie a escena. Serà a les 20h a la sala Josep Brossa de la Patronal.
 
Tanca la programació musical la Mònica Green i la presentació del seu recopilatori de temes de jazz, soul, blues... dels principals èxits de la història i de la seva vida.
 
Premi Dona
 
El dia 10, precedint l’actuació de la Beth, tindrà lloc l’acte de lliurament del Premi Dona 2023. Serà a la Patronal i reconeixerà tant la premiada local com la distinció nacional i internacional. Seguidament, i en acabar el concert, hi haurà un sopar entre dones i espectacle d’improvisació teatral. 
 
Un altre dels actes institucionals del mes serà el mateix dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones, en què es llegirà el manifest a les 12h a la plaça de la Vila.
Teatre, contes i molt més
 
El teatre centra bona part de la programació, portant de la mà de la ficció diverses realitats relacionades amb la situació de les dones. Així, el 26 de març hi haurà teatre familiar amb “Les pirates de terra endins”. Dones pirates i la seva extraordinària vida arribaran a la Patronal.
 
El dia 17 de març hi haurà Hora del Conte, amb “Jo no tinc siri”, per reflexionar sobre la igualtat de gènere. Una altre d eles hores del conte serà el 10 de març: “Tu no pots!”, per abordar com nenes i nenes, homes i dones, tenen els mateixos drets i deures.
Jo i la meva futura jo" de la rateta ja no escombra l’escaleta” és una altra de les propostes del mes, el dia 24. Un espectacle social on la veu de la dona es converteix en una eina d’equilibri descartant tensions i conflictes.
 
Finalment, el jovent podrà gaudir de la Nit Jove de Teatre amb el musical “Lizzie”, a càrrec de la companyia “Les Biaix”, el 31 de març.
 
Emprendre en femení
 
Els propers dies 9 i 11 de març tindrà lloc una activitat dirigida a dones emprenedores en fase d'ubicació del seu projecte o que ja l'estan iniciant. Es tracta d'una sessió reflexiva amb un alt component pràctic que es centrarà en "Els condicionants socials i les barreres de gènere en el sector empresarial". Les sessions tindran lloc de 10 a 14h. Per inscriure's a través del correu: emprenedoria@santquirzevalles.cat. Les places són limitades. L'espai on es realitzarà l'activitat es comunicarà a les persones inscrites.
 
Exposicions
 
De l’1 al 31 de març podeu veure l’exposibió “(In)visibles i (o)cultes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, a l’Espai Maria Mercè Marçal.
També, de l’11 al 21 d’abril s’exposarà “Joves Creadores” al vestíbul del centre cívic de Torre Julià.
Una altra de les exposicions que es pot veure a partir del 3 de març a la Biblioteca Municipal és la que organitza el Grup TT: "Què pensen les dones?", d'Edward Hopper. Es pot visitar fins al 17 de març.
 
Podeu consultar el detall de la programació en el pdf relacionat en aquesta notícia, on trobareu més activitats.