Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

La Mesa de Cooperació dona suport a un projecte d’Open Arms a Síria

L’Ajuntament col·labora així en la compra de material mèdic per als hospitals de la zona


La Mesa de Cooperació dona suport a un projecte d’Open Arms a Síria

La Mesa de Cooperació ha decidit donar un ajut de 4.500 euros al projecte que desenvoluparà Open Arms a Síria. L’acord s’elevarà a la Junta de Govern Local, perquè permeti desenvolupar aquesta missió d’emergència amb motiu del terratrèmol a Turquia i Síria.

La finalitat de l’ajuda serà la de proporcionar equips mèdics d’emergència als principals hospitals dels nord-oest de Síria, a la zona controlada pels grups armats no estatals. El pressupost total del projecte d’Open Arms és de més de 2 milions d’euros.
 
Recordem que la nit del 5 al 6 de febrer es va registrar un terratrèmol de 7,8 graus Richter entre el sud de Turquia i el nord de Síria. Després del primer moviment es van produir nombroses rèpliques, que van agreujar encara més la situació.
Més de 40.000 persones van morir com a conseqüència d’aquest devastador sisme i encara hi ha milers de desapareguts sota les runes.
 
L’equipament sanitari que es vol fer arribar engloba maquinària d’anestèsia, lliteres, dipositius de raigs X, monitors, i desfribril·ladors, entre altres.