Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Prevenció de la pesta porcina africana

Cal tenir cura a l’hora de dipositar els residus als contenidors i no deixar aliments al terra


Prevenció de la pesta porcina africana

Arran de la situació de la Pesta Porcina Africana (PPA) a la Unió Europea, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha demanat als ajuntaments col·laboració en la sensibilització per prevenir l’expansió de la pesta porcina africana PPA, que poden transmetre els senglars, i que malgrat no afectar les persones sí que és mortal per als porcs. 

El fet que els senglars mengin restes d’escombraries de contenidors i papereres no només és un problema de convivència amb les persones i del manteniment de l’estat de neteja dels nostres pobles i ciutats, sinó que pot representar la transmissió de la malaltia de la PPA amb les conseqüències que això implicaria. Per tant, és important que tothom tingui cura dipositant els residus separadament dins dels contenidors i sobretot no llençar restes d’aliments al terra. 
 
Des de l’Ajuntament s’efectuen mesures de control de la població de senglars en general, però és important la col·laboració de tothom per evitar els efectes ambientals d’aquests animals.
 
La PPA és una malaltia altament contagiosa de declaració obligatòria que afecta al porc domèstic i porc senglar i presenta uns nivells de mortalitat propers al 100%. Tot i no tenir cap implicació en la salut humana, la introducció de la malaltia tindria greus conseqüències per la salut i el benestar dels animals, així com una gran repercussió econòmica pel sector porcí.